ČEZ NOČ ODPUŠČEN

Sodelavec POP TV od RTV 
zahteva odškodnino

Objavljeno 26. avgust 2015 16.10 | Posodobljeno 26. avgust 2015 16.10 | Piše: Anita Krizmanić

V Bulvarju smo ekskluzivno poročali, ko je direktorica TV Slovenija Ljerka Bizilj čez noč odpustila Simona Vadnjala zaradi sodelovanja v oddaji Znan obraz ima svoj glas.

Sodelovanje v oddaji Znan obraz ima svoj glas je razburilo njegove – zdaj že bivše – delodajalce na RTV. Foto: Mediaspeed.net

V začetku marca smo prvi poročaliimage, da je direktorica Televizije Slovenija Ljerka Bizilj prekinila sodelovanje s Simonom Vadnjalom, soustvarjalcem oddaje Prava ideja, ker se je odločil za udeležbo v zabavni oddaji Znan obraz ima svoj glas, ki ga je predvajala Pop TV. Biziljeva je svojo odločitev argumentirala z besedami, da Vadnjal odgovornih na RTVS ni obvestil, da bo sodeloval v omenjeni oddaji, prav tako pa po njenih besedah ni spoštoval svojih zavez in je kršil obveznosti, ki jih je imel do nacionalke.


Vadnjal je njene argumente označil za lase privlečene in napovedal, da zgodbe s Televizijo Slovenija še ni končal in da bo moral zaradi odpovedi, ki jo je dobil čez noč, poiskati pravno pomoč, kar je tudi storil. Zaupal nam je, da ga po sodnih počitnicah z RTV Slovenija čaka mediacija. »Upam, da se bomo lahko razumno dogovorili, kako zaključiti kolobocije, ki so nastale zaradi povsem neupravičene prekinitve pogodbe zaradi gostovanja v oddaji Znan obraz ima svoj glas,« nam je povedal Vadnjal in razložil, da to pomeni, da tožbe (še) ne bo vložil, temveč se bodo za rešitev dogovorili. Na vprašanje, ali bo zahteval odškodnino, je povedal: »Seveda, saj mi je direktorica TVS odpovedala veljavno pogodbo in sem čez noč ostal brez službe.« O znesku ni želel govoriti, saj pravi, da še nič ni odločeno.

Služba pri konkurenci

Sicer pa so s POP TV pred nekaj dnevi sporočili, da je Vadnjal postal njihov novi sodelavec, ki se bo osredotočal predvsem na kreativno nadgradnjo vsebine in formata oddaje POP IN. »Pri idejah in kreativnosti pomagam utečeni ekipi novinarjev in voditeljic, ki potrebuje kadrovske okrepitve, področje pop kulture pa mi je blizu že vse od začetka medijske kariere,« je nad novo službo navdušen Vadnjal, ki se tam počuti odlično. »Vsaj polovico sodelavcev poznam že od prej. V kolektivu oddaje 24 ur se najdejo tudi kakšen moj sošolec in sošolka s faksa ter nekdanji sodelavci iz oddaje Ekstra magazin. Veselim se ustvarjanja v tem dinamičnem okolju,« pravi Vadnjal. Mediji so dolga leta njegova prva izbira, čeprav je dobil že nekaj ponudb za delo v gospodarstvu.

»Očitno želja po preizkušanju drugih področij še ni bila tako močna, da bi povsem spremenil svoj fokus delovanja. Je pa treba vedeti, da so časi ene službe in enega poklica za celo življenje minili. Nenehno se je treba učiti novih stvari, se prilagajati, biti inovativen, in če je želja dovolj močna, tudi zamenjati službo in s tem popolnoma spremeniti kariero,« meni Vadnjal, ki bo imel odslej precej dela, saj ob vikendih nastopa s svojo glasbeno skupino CoverLover. Pri usklajevanju družinskega urnika mu pomaga žena Jelena, druženje s hčerko Mišo Zarjo pa bo, pravi, moral nadoknaditi popoldne in zvečer. Ob tem nam je še zaupal, da je prav Jelena tista, ki ga spodbuja pri vseh kariernih podvigih. »Jaz pa njo. To jesen bomo imeli doma še posebno pestro, saj se je Jelena resno lotila realizacije podjetniške ideje v povezavi z izdelovanjem slaščic po naročilu, dekoracijami za slaščice in s spletno prodajalno.«

Deli s prijatelji