OKREVANJE

Sabina se zdravi z moževo ljubeznijo

Objavljeno 30. julij 2014 09.10 | Posodobljeno 29. julij 2014 23.36 | Piše: Roman Turnšek

Voditeljica je na bolniški že več kot tri leta.

Prometna nesreča ji je skoraj uničila kariero. Foto: Roman Turnšek

Tragična zgodba še vedno ni dobila srečnega epiloga: ena izmed najlepših slovenskih televizijk Sabina Brečko Guček se je nedavno vrnila s še ene kompleksne operacije, tokrat v Švici. Kot je namreč znano, ima zaradi prometne nesreče že nekaj let hude zdravstvene težave, ki jim ni in ni videti konca, in zaradi česar je že nekaj časa v bolniškem staležu.

En samcat trenutek, in to ne po njeni krivdi, je namreč kariero radijske in televizijske voditeljice ter novinarke na nacionalki zaustavil kar za več kot tri leta. »Moja poškodba je bila zelo zahrbtna in kompleksna, saj navzven nisem imela niti praske. Opravila sem številne zahtevne in nevarne preiskave, ki so bile na voljo v Sloveniji, a odgovora, kje točno je nesreča pustila posledice, v več kot dveh letih žal nismo našli,« pravi. Po vztrajanju in samoiniciativnem raziskovanju je preiskava v Londonu končno pokazala, kje tiči poškodba. Po dolgotrajni agoniji se je izkazalo, da je kirurški poseg v tujini edina možnost za odpravo posledic nesreče in s tem vrnitev v normalno življenje.

Še nekaj mesecev intenzivne rehabilitacije

Po vrnitvi iz Švice, saj te operacije v Sloveniji še ne opravljajo, zdaj uspešno okreva in je zelo zadovoljna s tretmajem na kliniki v Zürichu. »Zelo sem hvaležna kirurgu, ki mi je pomagal, ko je večina zdravnikov pri nas dvignila roke. Tudi klinika je prijetna, osebje je gostoljubno in profesionalno,« pove. Pred njo je še nekaj mesecev intenzivne pooperativne rehabilitacije, potem pa že nestrpno čaka vrnitev na prireditvene odre in TV-zaslone.

»Ko se je rehabilitacija nepričakovano zakomplicirala, me je zelo skrbela misel, koliko časa in priložnosti v življenju bom zamudila. Zdaj pa na to gledam povsem drugače, kot na dragoceni kapital, ki ti ga ne more dati nobena kamera ali mikrofon, pač pa le resnično življenje,« še pravi Sabina.

Za čim hitrejše okrevanje pa ima še dodatno motivacijo, saj je tako rekoč še sveže poročena z glasbenikom Andrejem Gučkom. »Brez moža, ki mi je ves čas brezpogojno stal ob strani, mi ne bi uspelo prehoditi te težke poti bolečin, hospitalizacij, stisk in krivic, saj takšne vrste nesreča ostro zareže v vse pore življenja, tudi tiste očem drugih nevidne. Morda zveni klišejsko in idealistično, a verjamem, da še kako drži, da je ljubezen najboljši obliž za vse rane.«

Deli s prijatelji