SKRHANO

Rok iz Modrijanov tik pred ločitvijo?

Objavljeno 08. marec 2013 09.30 | Posodobljeno 08. marec 2013 09.30 | Piše: Maja Kepic

S Petro Zalokar iz ansambla Iskrice se je poročil pred dvema letoma.

Modrijani so lani dobili gong popularnosti za najbolj priljubljeno glasbeno skupino (foto: Mediaspeed).

Bil je deževni september pred dvema letoma, ko sta si večno zvestobo obljubila takrat komaj 23-letna Petra Zalokar, harmonikarica in vodja Iskric, ter Rok Švab, harmonikar in pevec Modrijanov. »Glasbena poroka je bila kljub slabemu vremenu odlična, svate pa sta presenetila s posebno skladbo. Glasbo je napisal kar Rok sam, besedilo Vera Šolinc, zapela pa sta jo kar mladoporočenca. In še naslov – Prava ljubezen. Upajmo, da bo ljubezen res iskriva in modra,« je takrat zapisala naša poročevalka.

Njuni karieri sta se v zadnjih dveh letih strmo vzpenjali, sploh Modrijani, ki so med ljubitelji narodnozabavne glasbe sicer že dolgo priljubljeni, žanjejo slavo in občudovanje tudi tistih, ki tovrstne glasbe ne poslušajo redno. Ne nazadnje so lani dobili tudi gong popularnosti za najbolj priljubljeno skupino, na njihovih koncertih pa na oder letijo igračke in tangice, tako da prej kot na ansambel spominjajo na kakšne rock zvezde. A rado se zgodi, da ko posel cveti, zasebno življenje trpi. V tem tednu so se pojavile govorice, da sta Petra in Rok po komaj dveh letih zakona tik pred ločitvijo. K temu naj bi veliko botrovala predvsem njegova odsotnost, saj Modrijani skoraj vsak vikend nastopajo, kadar niso na odru, pa dajejo intervjuje, ustvarjajo nove pesmi ali preigravajo in vežbajo stare uspešnice. Časa za družino tako najbrž res ne ostane veliko.

Rok govoric o ločitvi še ni komentiral. Se je pa pred dnevi oglasil svojim oboževalcem prek spleta. Tam namreč poteka nagradna igra, v kateri član ansambla in Rokov bratranec Blaž Švab, edini član skupine, ki je tudi uradno še samski, izbira najzvestejšo oboževalko, ki jo bo za dan žena peljal na romantični zmenek. »Potem pa mene moja vpraša, kdaj sem jo nazadnje peljal na večerjo v Ljubljano in potem na kavo na obalo. Sem poklical Blaža in mu rekel: 'Hvala, zdaj moram pa še jaz svojo razvajati.' No, saj bi jo v vsakem primeru,« se je pohecal 29-letnik iz Hrenove pri Novi Cerkvi. Sodeč po tej objavi bi moralo biti pri Švabovih vse v najlepšem redu, a velikokrat se je že izkazalo, da kjer je dim, je tudi ogenj.

Deli s prijatelji