NA ODPRTJU RAZSTAVE

Rojeva se festivalska zbirka

Objavljeno 28. julij 2017 18.42 | Posodobljeno 28. julij 2017 18.42 | Piše: A. B.

Darko Brlek prišel brez svoje Janje.

Umetniški vodja kolonije Tomo Vran. Foto: Mediaspeed.net

Na odprtju razstave že XX. mednarodne likovne kolonije ni manjkalo obiskovalcev, je pa res, da je v vseh teh letih nastala že prava zbirka likovnih del; Ljubljana Festival Collection bo, vsaj tako je slišati, ena večjih in pomembnejših »daleč naokoli in širše«.

Ljubljana Festival Collection bo ena večjih in pomembnejših »daleč naokoli in širše«.

Umetniški vodja kolonije Tomo Vran je tudi letos skrbno izbral udeležence, ki so prišli iz Avstralije, Francije, Italije, Avstrije in Slovenije. Koprski slikar že 20 let vodi likovno kolonijo kot selektor. Letos je ob 70-letnici v Galeriji Meduza v Kopru predstavil veliko razstavo svojih slik in grafik, v letih ustvarjanja pa je imel akademski slikar že več kot 80 samostojnih razstav povsod po Evropi.

Vizualno in glasbeno predstavitev avtorjev so zaupali znanemu multimedijskemu umetniku Ladu Jakši. Ker je diplomiral na oddelku za umetnostno zgodovino na ljubljanski filozofski fakulteti, je nedvomno prava izbira za interpretacijo in predstavitev del udeležencev.

160 umetnikov je likovna kolonija že gostila.

Razigranega odprtja se je Darko Brlek udeležil v družbi hčerke Eve Marije, njegove srčne izbranke Janje Lamberger pa nismo opazili. Po nasmehih sodeč se je direktor Festivala Ljubljana skupaj s hčerko prijetno zabaval, Eva Marija pa je ponosno pozirala zraven svoje slike sove.
Opazili smo tudi Viktorijo Potočnik, ki, kot je videti, še vedno ni na dopustu. Direktorica Pionirskega doma se obisku ni mogla odpovedati in se v vroči Ljubljani še vedno udeležuje dogodkov Festivala Ljubljana. Klepetala je s kiparjem in risarjem Mirsadom Begićem

Deli s prijatelji