ZVEZDNIŠKO

Rebeka prepovedala fotografiranje hčerke

Objavljeno 03. september 2013 17.53 | Posodobljeno 04. september 2013 17.00 | Piše: V. K.

Na že petem Čarobnem dnevu v Arboretumu so se za dober namen družili tudi znani.

V torto velikanko so družno zarezali kamniški župan Marjan Šarec s hčerko Gabrijelo in organizatorka dogodka Barbara Novak. Foto: Vesmin Kajtazovič

Zadnjo nedeljo, ko je po jutranjem dežju Arboretum v Volčjem Potoku obsijalo sonce, se je v tem idiličnem botaničnem parku začela tradicionalna prireditev Čarobni dan Arboretum 2013, ki sta jo že peto leto zapovrstjo organizirala Zavod Zaupanje in podjetje Netvizija. Družabni in dobrodelni dogodek, v prvi vrsti namenjen družinam, je tudi letos ponudil obilo zabave, še posebno za najmlajše, ki so lahko izbirali med več kot 100 športnimi, plesnimi, glasbenimi, razvedrilnimi, poučnimi, kreativnimi, jezikovnimi in drugimi otroškimi delavnicami.

Vrhunec dneva je bilo praznovanje pete obletnice Čarobnega dne: pesmici Vse najboljše je sledilo rezanje ogromne pisane torte – vanjo sta prva zarezala kamniški župan Marjan Šarec z mlajšo hčerko, štiriletno Gabrijelo, in organizatorka dogodka Barbara Novak. Prvi kos je romal v roke izgubljenemu štiriletniku, ki se je nekako izmuznil zaskrbljeni mamici, a so ga organizatorji nazadnje pomagali vrniti v prave roke.

Na dogodku je nastopila vrsta domačih glasbenic, med njimi Nuša Derenda, Alenka Gotar, Kataya, Alya, Zala Đurić Ribič in Rebeka Dremelj – ta je na dogodek pripeljala svojo Šajano, a je strogo prepovedala kakršno koli fotografiranje hčerke, čeprav se je z njo pred časom, ko je bila ta še skoraj novorojenček, slikala za naslovnico ene od revij.

Kot vsak Čarobni dan je bil tudi ta dobrodelno obarvan. S pomočjo pokroviteljev in partnerjev so obdarili otroke iz socialno ogroženih družin, ki bodo lahko obiskovali različne tečaje in druge zunajšolske dejavnosti, zato je Tomaž Grm, direktor Butan plina, organizatorki Barbari Novak v ta namen podelil bon za 1000 evrov v dobrodelne namene. 

Deli s prijatelji