OŽIVELO

Ptujčan na mariborski Cafovi

Objavljeno 21. december 2017 21.35 | Posodobljeno 21. december 2017 21.35 | Piše: P. L.
Ključne besede: Maribor

Študenti in dijaki (spet) oživili ulico v Mariboru. Sanjska ženska Mihaela na modni instalaciji.

Akrobata Blaž Slanič in Filip Kržišnik Foto: Mediaspeed.net

Te dni je bilo živahno v Cafovi ulici v Mariboru, kjer je potekal kulinarični dogodek Cafoodfest v organizaciji Višje šole za gostinstvo in turizem Maribor. Študenti in dijaki so na božičnih stojnicah pripravljali okusne prigrizke za obiskovalce. Druženje sta popestrila še modna instalacija in prižig prazničnih luči, ki sta zaokrožila božično dogajanje v Cafovi ulici.
Že lani je ravnateljica Višje šole za gostinstvo in turizem Maribor Helena Cvikl priredila podoben dogodek, ki se je imenoval Gurme Xmas Street Fight. Šola je na lokaciji tretje leto, v tem času pa jim je uspelo dvigniti družabnost ulice s povezovanjem z DH Fashion, Studiem Oranž in Dorotejo Premužič.

Da pa Cafova ulica le ni bila tako mirna, sta poskrbela F&B Acrobatics. Filip in Blaž sta bila nasmejana kot vedno, na Cafoodfest je prišel tudi radijec Bor Greiner. Dogodku primerno je njegovo odpravo sestavljala večna črnina, ki jo je popestril s svetlikajočim se rdečim suknjičem, primernim letošnjemu zadnjemu mesecu v letu, ki je poln bleščic in svetlikajočih se dodatkov.
Med obiskovalci smo zasledili tudi župana Mestne občine Ptuj Mirana Senčarja, sanjsko žensko Mihaelo M. Kocbek in mlado podjetnico Kim Božič, ki so prišli podpret dogajanje in oživitev Cafove ulice v Mariboru. 

Deli s prijatelji