SLOVENIJA IMA TALENT

Lepotička pred finalom: Zadrževala sem dih

Objavljeno 12. december 2015 10.46 | Posodobljeno 12. december 2015 10.48 | Piše: Ajda Janovsky

Znana manekenka Karin Škufca bo 13. decembra zvečer prikovana pred televizijo – v finalu oddaje Slovenija ima talent se bo za 50.000 evrov potegovala tudi njena draga babica Regina.

Karin je ena najbolj iskanih manekenk pri nas. Foto: mediaspeed.net

V zadnjem polfinalu oddaje Slovenija ima talent so žirijo pa tudi marsikaterega gledalca znova navdušile simpatične babice, ki prepevajo ljudske pesmi. Da se je Mari in ljudskim pevkam uspelo prebiti v finale, pa je še posebno razveselilo znano manekenko Karin Škufca – ena od članic skupine, 76-letna Regina Škufca iz Domžal, je njena babica!

»Že vse od začetka jih spremljam in držim pesti. Pa ne samo jaz, vsa družina! Veselje jih poslušati in gledati. Pokazale so, da nikoli ni prepozno. So navdih in zgled,« je navdušena brhka rdečelaska. »Zadrževala sem dih in držala pesti, da bodo nastop izpeljale tako, kot so si ga zamislile. In šlo jim je odlično. Njihova pristnost zmaga,« je prepričana dolgonoga lepotica, ki je za babičino skupino vztrajno glasovala. Občutek videti svojo babico na tekmovanju, ki ga spremlja vsa Slovenija, je, pravi, fantastičen.

Kot razkriva manekenka, babica Regina na odru ni prav nič drugačna kot zasebno. »Je pozitivna, dobrovoljna in polna življenja,« jo opiše. »Včasih sem jo obiskovala vsako nedeljo, zdaj zaradi raznoraznih obveznosti kakšno izpustim. Sicer pa je to naš nedeljski ritual. Da ne govorim o njenih dobrotah, ki nas vedno znova vroče iz pečice pričakajo na mizi. Veliko peče. Je pa tudi zelo zelo aktivna. Nikoli se ne dolgočasi. Z Ljudskimi pevkami veliko potujejo po slovenskih krajih ter nastopajo. Vzdušje in žur naredijo povsod. Kamor koli pridejo.«

Zgodbe sošolke Mare

Karin se z babico, s katero ju druži ljubezen do nastopanja, že od nekdaj rada druži. »Ko sem bila deklica, sem zelo rada ostajala pri njej. Skupaj sva pekli, šivali, veliko peli in se sprehajali. Nemalokrat se je moj nedeljski obisk podaljšal za kar nekaj dni v teden,« se spominja. »Tako jaz kot moj brat se vedno znova rada pocrkljava z njenimi okusnimi dobrotami. Veliko se pogovarjamo, najraje pa poslušamo vedno zabavne zgodbice o prigodah in norčijah sošolke Mare – bi rekel Lado (Bizovičar, op. a.),« v smehu doda.

Tako Karin kot preostala družina se že veseli velikega finala talentov v nedeljo, 13. decembra! V velikem finalu se bodo Mara in ljudske pevke s preostalimi devetimi izbranci potegovale za glavno nagrado 50.000 evrov. »Podpiramo in navijamo, glasujemo in se veselimo z njimi. Ker so pristne, izvirne, drzne in to počnejo s srcem. Ljudska pesem z njimi še bolj zaživi. In kot jih je poimenovala spoštovana žirija Slovenija ima talent: 'To je diamantna generacija.' Gremo, punce!«

 

 

Deli s prijatelji