ATRAKTIVNO

Lepotica obožuje prosti pad

Objavljeno 08. avgust 2011 21.26 | Posodobljeno 09. avgust 2011 14.00 | Piše: U. P.

Bili smo priče atrakciji, ko so z žerjava skakali padalci B. A. S. E.

Skok z žerjava, visokega 92 metrov

PTUJ – Tisti, ki mislijo, da so skoki B. A. S. E. rezervirani samo za moške, se motijo. Minuli vikend smo lahko na Ptuju med četo padalcev, ki so se v termah metali z 92 metrov visokega žerjava, opazili Valentino Rotar, za marsikoga najlepšo bejzerko, ki je zagotovo dvignila povprečje lepote udeležencev in s četrtim mestom zasenčila marsikaterega moškega. Če bi se ji pridružila še Petra Brajnik, ki se prav tako ukvarja s tem športom, fantov verjetno sploh ne bi opazili.

Sekunda prostega pada

Obiskovalci so lahko v soboto spremljali enkraten dogodek, ki se v Sloveniji ne zgodi vsak dan. Pred zvedavimi očmi obiskovalcev so se iz košare, ki je z žerjava nebogljeno visela visoko nad tlemi, drug za drugim spuščali padalci. Ti so s posebno prirejeno opremo najprej skočili v globino, po slabi sekundi prostega pada pa odvrgli padalce, ki je aktiviralo glavno padalo, in se varno spustili proti tlom. Mnogim je zastal dih že ob odskoku, ob odprtem padalu pa se jim je odvalil kamen od srca. Vendar pa, kot pravi Valentina, skoka ni konec, dokler nisi varno na tleh. Najtežji del je velikokrat ravno pristanek. Spominja se, da je pred kratkim po skoku z mostu objemala akacijo. Na srečo ji ni bilo hudega. V kratkem pogovoru izvemo tudi, da starši še ne vedo, da skače. No, če niso izvedeli doslej, zagotovo vedo zdaj. Lahko pa jim le sporočimo, da v družbi, v kateri se giblje, zagotovo ni norcev, ki ne bi vedeli, kaj počno.

Združijo prijetno s koristnim

Stane Krajnc, ki je bil v vlogi sodnika in smo ga lahko videli v našem videospotu za evrovizijsko popevko, je v tem športu že več kot 13 let. Pravi, da skoki B. A. S. E. niso le skoki z zgradb, anten, s skal in z mostov, ampak so zaokrožena celota, ki zajema specifično znanje padalstva, druženje s prijatelji, uživanje v naravi in užitek prostega pada. K temu doda, da pri njih srečaš zgolj izoblikovane osebnosti, ki imajo rade življenje.

Deli s prijatelji