V NOVI VLOGI

Jure Košir: Še James Bond bi bil ljubosumen

Objavljeno 27. april 2017 19.22 | Posodobljeno 27. april 2017 19.27 | Piše: T. M.

Jure Košir se je prelevil v manekena, in to tako zavzeto, da smo za hip pomislili, da nas z reklamnih panojev ob cesti gleda Daniel Craig, zato ni čudno, da so ga ljudje hitro označili za slovenskega Jamesa Bonda.

Še James Bond bi bil ljubosumen. Foto: Goran Čižmešij za Galileo

Jure ne skriva samozavesti, nikoli je ni, in prav zato se je lahko na začetku svoje bleščeče poti kosal s svetovno velesilo. Čeprav z mešanimi občutki, a poln pričakovanj, se je zdaj postavil pred fotografski objektiv in se povsem vživel v vlogo modela. »Nanjo se še nisem povsem navadil, čeprav sem med nastajanjem slikovnega materiala zelo užival. Veliko je dogodkov, ki zahtevajo poslovna oblačila, in tudi sicer se v njih odlično počutim, čeprav je moj osebni slog bolj športen, primeren smučarski postavi. Navdušenje je bilo obojestransko, naročnikom je bil všeč rezultat, meni pa tradicija, kakovost in cenovna dostopnost. Nisem se še navadil, da se zagledam na plakatih, zato mi toliko bolj laska, da so zaradi moje ambicioznosti in samozavesti v meni prepoznali Galileo moškega,« pove vsaj tako sproščeno, kot je poziral priznanemu hrvaškemu fotografu Goranu Čižmešiju. Kakšne posebne treme ni imel, kar se spodobi za sofisticiranega kavalirja, ki je postal zaščitni obraz nove kampanje moških oblek. Pred njim sta kolekcijo krasila hrvaška reprezentanta Vedran Čorluka in Manuel Štrlek pa brazilski maneken Pedro Soltza – in biti del tako izbrane družbe je velika čast. Jure je tako spet dokazal, da je kos zahtevnim izzivom, in ker vseskozi skrbi za svoj videz in telesno pripravljenost, zanimajo pa ga tudi modne smernice, ne preseneča, ko izjavi, da je moški s stilom. Tega se zavedata tudi hčerki Alina in Anika, modni navdušenki, ki sta na očetov manekenski podvig neizmerno ponosni. Skupaj s sinom Jalnom pa ga podpirajo tudi pri drugih projektih, kot je sobotni dobrodelni tek Formatron, na katerem se vsak odloči, kdaj bo startal in koliko poti pretekel. Tudi letos bodo izkupiček namenili otrokom v boju proti raku, kar je še en razlog, zakaj se Jure Košir uvršča med najbolj priljubljene domače šampione.

image

»Preberite več v Suzy, novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oziroma pokličite brezplačno številko 080 11 99.« 

 
Deli s prijatelji