ZBOGOM

FOTO: »Lahko noč, Ljubezen moja. Tvoj Goran«

Objavljeno 23. december 2015 13.00 | Posodobljeno 23. december 2015 12.55 | Piše: Mo. S., M. K.

Kraljico ljudskih src Simono Weiss je na zadnjo pot pospremilo nekaj sto ljudi.

Simona Weiss.

Sredi turobnega dneva se je na ljubljanskih Žalah zbrala množica ljudi. Še zadnjič se želijo pokloniti kraljici ljudskih src Simoni Weiss, ki je pred dnevi izgubila boj s hudo boleznijo.

Njeni svojci, prijatelji, znanci in drugi, ki jo bodo ohranili v lepem spominu, se tako v solzah le dva dni pred velikim družinskim praznikom poslavljajo od srčne ženske, ki je vsakomur znala seči v dušo, s svojim glasom pa je leta in leta razveseljevala mnoge.

Na pokopališču se je zbralo nekaj sto ljudi, saj tistih, ki želijo Simono pospremiti na poslednjo pot, ni malo. V prvi vrsti za njo stopajo njen mož Goran in dva sinova. »Lahko noč, Ljubezen moja. Tvoj Goran,« je soprog zapisal sredi morja cvetov, ki jih je pokojna Simona prejela.

Poleg družine in drugih bližnjih se je na pogrebu zbralo tudi veliko takih, ki so pevko morda poznali le bežno, pa tudi tistih, ki so z njo sodelovali. Med njimi je bilo opaziti pevca Wernerja z ženo Andrejo, pevca Dejana Vunjaka, ki je svojega očeta Brendija, a katerim je Simona rada zapela, prav tako izgubil zelo zgodaj, vodjo Čukov Jožeta Potrebuješa in Tanjo Žagar, kateri je Simona pomagala pri glasbenih začetkih še v času skupine Foxy Teens.

Zadnje slovo od kraljice ljudskih src je bilo napovedano za 11.30. Zaradi veliko ljudi, ki se želijo še zadnič posloviti od priljubljene pevke, pa je prišlo do zamude in se žalna slovesnost nekaj minut pred poldnevom še ni pričela.

Deli s prijatelji