DOBRODELNA NOTA

Dobrodelni večer ljubezni

Objavljeno 12. december 2015 11.00 | Posodobljeno 17. december 2015 13.41 | Piše: Ajda Janovsky

Ne le tista romantična in tragična iz znamenite Tavčarjeve povesti, tudi pristna, topla ljubezen do sočloveka je grela srca ustvarjalcev in obiskovalcev četrtkove izvedbe muzikala Cvetje v jeseni, katere izkupiček je šel v celoti za dober namen.

Glavna igralca Nina Pušlar in Matjaž Robavs sta bila tokrat s stoječimi ovacijami nagrajena tako za odličen za dobrodelnost. Foto: Mediaspeed.net

Ena najlepših ljubezenskih zgodb v slovenski književnosti, Cvetje v jeseni Ivana Tavčarja, je v četrtek zvečer v muzikalu skladatelja Matjaža Vlašiča in režiserja Vojka Anzeljca, letošnji odrski uspešnici, prižigala lučke v srcih polne dvorane kulturnega doma Španski borci v Ljubljani. A za toplino v prsih tokrat ni poskrbela le odlična predstava, ampak tudi dober namen, s katerim je bil obarvan kulturni dogodek.

Za tople obroke

Namesto za honorarje nastopajočim je šel zbrani denar za bližnji Zavod Pod strehco, v katerem omogočajo brezplačne tople obroke socialno ogroženim. Ob predlogu organizatorja dobrodelne akcije Lions kluba Ljubljana niso niti za hip omahovali. »Vsak od nas pozna koga, ki je v zadnjih letih postal lačen,« je o tem, kako enotna je bila ekipa glede sodelovanja, povedala producentka Miša Stanko. V duhu dobrodelnosti se je plačilu za šopek, ki ga je ob poklonu prejela glavna igralka Nina Pušlar, odpovedala tudi bližnja cvetličarna.

Že tako s čustvi nabita predstava je priklicala solze v oči gledalcem in igralcem – po licih so od ganjenosti polzele celo glavnemu igralcu Matjaž Robavsu. Bučnega aplavza, s katerim so gledalci nagradili muzikal, si niso prislužili le nastopajoči umetniki, ampak kar vsi v gledališki dvorani, ki so s skupnimi močmi poskrbeli, da je v roke direktorja Zavoda Pod strehco Zvonka Beliča romal ček za 6070 evrov. Da ga je dobil pravi, so se obiskovalci lahko prepričali na lastne oči, saj je dogodku sledilo vabilo v prostore ljudske kuhinje, kjer so zbrani sklenili dobrodelni večer

Deli s prijatelji