ŠMARJE - SAP

Cigani na Brendijevem grobu

Objavljeno 23. junij 2011 17.10 | Posodobljeno 23. junij 2011 21.00 | Piše: Ba. P.

Popularni glasbenik je bil zvezda ciganskih zabav

Na zadnji poti so ga pospremili sorodniki in prijatelji.
ŠMARJE - SAP – Na pogrebu pevca Brendija smo opazili tudi veliko Romov, s katerimi ni samo prijateljeval, ampak jim je tudi delal glasbo, ob vsaki večji zabavi pa so v taborih radi navijali njegove hite. Skupaj s Koradom je zanje ustvaril tudi uspešnico Kam so šli vsi cigani, ki so jo mnoge radijske postaje cenzurirale.

Prestrašeni sosedje

Sicer pa smo še izvedeli, da je bil Brendi izučen električar, a je sam zase menil, da je v tem pogledu brezupen primer. Večkrat se je pošalil, da ne pozna nobenega izučenega električarja, ki bi tako malo vedel o elektriki; tudi sosedje so se vedno bali, da bi se lotil kakšne napeljave, da ne bi vsa ulica ostala brez toka.

Ko je prvo leto po vselitvi sam napeljeval novoletne lučke, so vsi v strahu čakali, kaj se bo zgodilo. Brendiju sprva selitev menda ni bila povšeči, saj ga je odbijalo ime kraja – Šmarje - Sap. Ko pa ga je nepremičninski agent uspel zvabiti v kraj, pa se je na mah zaljubil vanj in v hišo.

Navdih doma

Zabavna je anekdota, ki že kroži po šmarskih ulicah, da je Brendi, ko je nekoč slišal bližnjega soseda, kako besno rjove na nadležnega mačka, sokrajana prijazno pobaral, če bi mu še enkrat ponovil vse kletvice in zmerljivke, češ da bo iz tega dober hit. Bojda je priznal, da je veliko navdiha za skladbe našel ravno pri sosedih.

 

Deli s prijatelji