NA PLAŽI

Brendijeve počitnice

Objavljeno 10. november 2015 08.30 | Posodobljeno 10. november 2015 09.52 | Piše: R. T.

Enoletnik, ki je ime dobil po prezgodaj umrlem dedku Branku Jovanoviču, je z najbližjimi počitnikoval na Krku.

Na plaži. Foto: osebni arhiv

Ena od značilnih in logičnih človeških stvari je tudi ta, da si vsako prvič doživeto stvar radi zapomnimo. Vstop v vrtec, prvi prestop šolskega praga, prvo zaljubljenost … Nekaterih se zaradi ranih let spomnimo le megleno ali pa sploh ne, a za to so shranjene slike, ki pripovedujejo te zgodbe in pišejo spomine.

Prvega morskega počitnikovanja se bo predvsem ali pa le s fotografij spomnil tudi Brendi, prvorojenec Anžeta in Tine Zavrl ter vnuk že pokojnega godca Branka Jovanoviča - Brendija. Fantič je za kar koli drugega seveda še premajhen. A to še ne pomeni, da kljub temu ne uživa v prvem srečanju s slano vodo.

Mlada družina je prve skupne družinske počitnice preživela na otoku Krk. Predvsem sta jih izkoristila mama in sin, saj je bila Tina še na porodniški, Anže pa je zaradi službe prihajal v Slovenijo in se nato vračal na morje. Medtem ko je bil odsoten, sta Tina in Brendi poletne dni na morju preživljala v družbi Brendijeve babice Danice in strica Dejana Vunjaka.

»Na spremembo okolja se je Brendi zelo dobro navadil, saj se njegov siceršnji vsakdan ni bistveno spremenil. Ni bilo težav niti s spanjem, hrano in podobno, kar je seveda nadvse pomembno,« pravi Anže, sicer član priljubljenih Gadov. Malce težav je bilo le z vodo, a prav tako nič pretiranega. »Nanjo se je malce težje privajal. Morda zato, ker je slana, ali pa zato, ker se mu je zdelo, da gre za večkratno dnevno umivanje. Sicer pa – le kateri otrok obožuje nenehno umivanje? Najbolj zanimiva stvar so se mu zdeli kamenčki na plaži, ki se jih kar ne naveliča, zato je za prvi rojstni dan med drugim dobil bager.« 

Deli s prijatelji