ODLOČNA

»Bom pa pač okopavala krompir«

Objavljeno 24. januar 2013 08.38 | Posodobljeno 23. januar 2013 22.53 | Piše: Anita Krizmanić

Časi samostojnim predstavam niso naklonjeni, a se bo borila do zadnjega diha.

Zvezdana vse več nastopa brez plačila.

Igralka Zvezdana Mlakar, ki nam je pred kratkim zaupala, kako se počuti v vlogi babice, je še vedno precej aktivna. Kot pravi, v svojem ljubem gledališču igra v dveh predstavah z naslovoma Padec Evrope in Zang Tum Tuuum, ki sta družbeno kritični, aktualni in zabavni.

Oblikovale bi prihodnost

Prav tako vsak petek vodi svojo rubriko v oddaji Dobro jutro, v kateri z gledalci deli svoje izkušnje, podira tabuje ter odpira in podpira ženske teme. »Začela sem priprave na 'svoj ženski vikend'. Iščem kmečki turizem, kamor bi odpeljala vse mojstrice in mojstre zdravja, pomlajevanja, pozitivnega in čilega življenja, kjer bi z gledalkami delila znanje, izkušnje in zabavo,« nam je povedala Zvezdana, ki si želi, da bi z izjemnimi ženskami, ki jih je spoznala v zadnjem času, aktivno stopila v javno življenje in skupaj z njimi začela oblikovati prihodnost žensk.

Borila se bo

»Pa ne po moško in na njihov način! Po svoje, tako kot to samo ženske znamo!« pravi Zvezdana, ki sanja o predstavi, taki romantični, za ženske in za moške. »S pesmijo, plesom in z drobnim humorjem, s katerim preživimo ta naša naporna življenja,« pravi igralka in dodaja, da časi samostojnim predstavam niso naklonjeni.

»Eden naših politikov je rekel, da se odrečemo kakšnemu pivu ali predstavi v gledališču … Dejstvo, da vse več nastopam brez plačila, mi dokazuje, da moje delo več ni priznano kot delo. To je žalostna resnica mojega ustvarjalnega življenja in na tak konec ne pristajam,« odločno pravi Zvezdana, ki pravi, da se bo borila do zadnjega diha. »Ni me strah, dokler imam dve roki in neskončno voljo. Bom pa pač okopavala krompir, če bo treba,« je še povedala. 

Deli s prijatelji