GOSTILNA IŠČE ŠEFA

Blaževa nesreča v kuhinji in vroči stol

Objavljeno 04. december 2015 10.23 | Posodobljeno 04. december 2015 10.24 | Piše: S. N.

Blaž in Žan sta se pomerila v dvoboju, ki je enega od njiju odpeljal v finalni teden.

Kdo bo šel na prvi vroči stol in kdo v finalni teden? Odločil je dvoboj, na katerem sta kuharske spretnosti soočila Blaž in Žan, po mnenju nekaterih najboljši in najslabši v kuhinji. Šef Bine jima je pripravil zanimiv dvoboj: najprej sta morala na svinjskih prsih ločiti meso od kosti, naslednja disciplina je bila priprava krompirja na tri različne načine, odločilo je ustvarjanje oziroma kreiranje jedi. 

Blaž pred dvobojem ni bil pretirano razpoložen, menda je bil utrujen, medtem ko se je Žan v dvoboj pognal z vso močjo, saj, kot je dejal, nima česa izgubiti.

Blaž se z mesom ni najbolje znašel, saj se je kar dvakrat tudi urezal z nožem. Bine je Žana izdatno pohvalil, da je »zadel v nulo in da je lepo delal«. Blažu je rekel, da se je 'matral' ter tudi mesa ni najbolje ločil. Žan je tako zmagal in dobil točko.

Porezanega Blaža je obvezal Robi. »Zdaj bom čisto povezan …« je skrbelo Blaža, Robi pa mu je odgovoril, da to »fajn izgleda po televiziji«. Tudi sicer je Robi spodbujal Blaža, naj ne obupa po porazu v prvem dvoboju in da naj se potrudi, saj to zna. »Sem bolj živčen kot ti, stari,« je še dodal Robi. 

Tomaš je nato dekletom razlagal različna pristopa, ki sta ju ubrala dvobojevalca, češ da je Blaž ubral mesarski način, Žan pa kuharskega. 

»'Tamali' je pod srečno zvezdo rojen«

Po porazu je Pia ugotavljala, da je »'tamali' res pod srečno zvezdo rojen«, Špela pa, da mu je morda tako usojeno. No, niso pozabili dodati, da je Žan najbolj priljubljen med najstnicami ... 

Po slabem in tudi krvavem začetku pa je steklo Blažu in v drugi disciplini je gladko pometel z Žanom. Vse tri vrste krompirja je pripravil brez napak in navdušil šefa Bineta. Nato je sledil dolg premor in odločilni dvoboj. Vsi tekmovalci in vajenke so imeli že dovolj čakanja in so si čas krajšali na najrazličnejše načine. Tudi s pogovori, kdo je kaj po horoskopu. 

Sladico sta morala pripraviti na 'en grižljaj', ki je moral zajemati vse, kar bi sicer krožnik. Pri ustvarjanju sta imela proste roke in sta lahko uporabila katere koli sestavine. Žan je v shrambi že tožil, da nima pojma, Blaž pa ga je miril, češ da bosta »nekaj že naredila«.

In zmagovalec je ...

Ko je Bine okusil Blaževo sladico, je najprej dejal, da mora bolj široko odpreti usta, saj si je Blaž zadel veliko dela. Bine ga je pohvalil, da ni prevladala nobena sestavina, ne ananas ne kokos, ter da je opravil svojo nalogo.

Žan je takoj priznal, da je bil brez ideje in se je nato spomnil na jesen in hruško. Bine je dejal, da je dobro zastavil, vendar je preveč prepražil mandlje, ki so prekrili okus gozdnih sadežev in ostalega.

»Oba sta se zelo izkazala. To je bil dvoboj, ki sem si ga želel videti. Čestitam obema,« je rekel Bine. Dodal pa je, da ga je bolj prepričala Blaževa žlička. Blaž se je tako uvrstil v finalni teden.

Žan gre tako poleg Robija na drugi vroči stol.

Deli s prijatelji