PO LOČITVI

Bivši mož na sodišče spravil Heleno Blagne in sina

Objavljeno 03. april 2017 09.21 | Posodobljeno 03. april 2017 14.28 | Piše: S. N.

Od naznanitve njune ločitve so sicer minila že štiri leta, a glede premoženja se očitno še nista dogovorila.

V času največje zakonske sreče.

Pevska diva Helena Blagne se je po ločitvi pobrala in našla novega življenjskega sopotnikaimage, a s preteklostjo očitno še ni povsem opravila. Danes dopoldne je skupaj s sinom Kristijanom Zamanom vabljena na ljubljansko okrožno sodišče, v vlogi tožečega pa se je pojavil kar njen bivši mož Mitja Zaman.

Izbris iz zemljiške knjige

Očitno se bivša zakonca nista razšla povsem sporazumno, saj se bosta pred sodnico Vero Gams Premrl zdaj pravdala glede delitve skupnega premoženja, vračila daril in izbrisa iz zemljiške knjige. Premoženje oziroma predmet pravde je ocenjen na 150.000 evrov, piše na spletnih straneh ljubljanskega sodišča.

Vila ostala njej, a njena lastnica šele od leta 2012

Od naznanitve njune ločitve so sicer minila že štiri leta, a se glede premoženja očitno še nista dogovorila. Kmalu po ločitvi je postalo jasno, da vila v Žabnici, kjer sta živela skupaj, ostaja v njeni lasti, saj je bila njena edina lastnica. Iz zemljiške knjige izhaja, da je njen vpis urejen od konca aprila 2012, lani pa je Zaman sprožil spor.

image

Tudi zaradi tega dejstva so se v preteklosti že pojavljala ugibanja, da naj bi zdaj že bivša zakonca ločitev zrežirala zaradi dolgov. Naj spomnimo: Zaman je v preteklih letih sprejel nekaj precej slabih poslovnih odločitev in zapadel v dolgove, v letih pred ločitvijo pa menda živel na Helenin račun. Skupaj sta bila 17 let, v zakonu se jima je rodila sin Kristijan, ki se mora prav tako zglasiti na sodišču. 

Deli s prijatelji