MASTERCHEF

Besni Luka Jezeršek: Tako bi ga klofnil

Objavljeno 20. april 2017 16.49 | Posodobljeno 20. april 2017 16.49 | Piše: A. K.

Salome in Iztok se nista najbolje ujela, Luka je bil zaradi početja za štedilnikom zelo besen.

Najboljših deset Masterchef tekmovalcev se je moralo soočiti z novo oviro. V parih so morali do svojih sestavin priti ob pomoči igre »beri mi z ustnic« in doza smeha je bila zagotovljena. A pri enem paru sta nasmeh na obrazu zamenjala jeza in nestrinjanje. Negativna energija je bila med Salome in Iztokom skorajda otipljiva, kar se je videlo tudi na končnem krožniku.

Besni Luka

»Poskušam dobiti eno lepo kuhanje z njim, toda ne gre,« je za na začetku izziva dejala Salome. Z Iztokom skorajda nista komunicirala in sodelovala, Karim, Alma in Luka pa so ob njunem početju in zmedi za štedilnikom le zmajevali z glavami. Potem ko je Salome ugotovila, da je svinjska ribica surova, jo je Iztok poskušal »popraviti« tako, da jo je vrgel v kadečo se ponev, meso so ob tem zajeli ognjeni zublji, Luka pa je v besu dejal: »Iztoka bi tako klofnil.«

Kot tekma med Slovenijo in Hrvaško

Salome ni bila nič manj jezna. »Morala bi trdo udariti po mizi, ampak se mi ne da ukvarjati z Iztokom. Ženska sem in ne maram takih moških. On bo gledal, jaz bom pa kuhala.« Ko ji je Iztok navrgel, da je verjetno mislila, da bo pristala na balkonu, mu je Salome odvrnila: »Jaz sem uživala v kuhanju. Če se mi slučajno zgodi, da pridem na balkon, super, če ne, me pa boli pi**a!«

Na koncu sta pred sodnike prinesla krožnik, sestavljen iz pečene svinjske ribice, narastka iz bučk in špinače, avokadove kreme ter bučne omake s parmezanom. Ko so sodniki njuno jed pokusili, so si bili enotni, da bi bila veliko boljša, če bi tekmovalca sodelovala in jo pripravljala skupaj. »Spustita svoja ega na zemljo, saj vaju bosta drugače pokopala,« jima je svetovala Alma.

»To je, kot da bi gledal tekmo med Slovenijo in Hrvaško. On navija za Slovenijo, jaz pa za Hrvaško,« je celotno izkušnjo kuhanja z Iztokom šaljivo opisala Salome.

Deli s prijatelji