NESPAMETNO

Zaradi selfija ob denar

Objavljeno 16. november 2015 17.38 | Posodobljeno 16. november 2015 17.38 | Piše: U. S.

Navaden kreten si, je sporočila prijatelju na facebooku, ki je dvignil dobitek.

Ker je objavila listič s črtno kodo, je nekdo namesto nje dvignil priigrani denar.

Ta ženska je dokaz, zakaj nikdar, ampak res nikdar ne smete na spletu objaviti fotografije dobitnega loterijskega lističa.

Chantelle iz Pertha v Avstraliji je na facebooku objavila svojo fotografijo, na kateri drži zmagoviti listek: stavila je na konjskih dirkah in dobila 825 avstralskih dolarjev. Ko je vesela prišla do okenca, da bi dvignila priigrani denar, pa je pretresena obstala kot vkopana: njene dolarje je že nekdo dvignil.

Chantelle, ki dotlej še nikoli ni stavila, je na konjskih dirkah v Melbournu vložila 20 dolarjev na konja Prince of Penzance, in sicer z razmerjem 101:1. Bila je tako vesela, da se je fotografirala in posnetek objavila na facebooku, da bi z vsemi delila svojo srečo. Ni pa se zavedala, da je na lističu tudi črtna koda, ki je bila dobro vidna tudi na posnetku in ki se lahko uporabi za dvig dobitka na avtomatu.

Razočarana je na facebooku pozneje zapisala: »Za podleža, ki je očitno moj prijatelj na facebooku in je fotografijo izkoristil za dvig denarja: navaden kreten si! Uničil si mi dan!«

Zgodba je seveda prišla tudi na ušesa novinarjev, Chantelle je predstavnikom sedme sile povedala, da je tistega dne stavila prvič v življenju, zato je sklenila vložiti denar na več konjev. »Ko so sporočili, da je zmagal Prince of Penzance, smo bili vsi zelo veseli. Naredila sem selfi z lističem, ko pa sem le petnajst minut pozneje šla dvignit denar, sem osupla ugotovila, da je to že nekdo naredil!«

O očitni kraji je obvestila policijo, možje postave so jo vsaj malo pomirili, povedali so ji, da jim bo najverjetneje uspelo določiti, kje natančno je bil prevzet denar, in bodo tako dobili ničvredneža. Ena od radijskih postaj, na kateri je prevarana delila zgodbo, se je odločila, da ji povrne 20 dolarjev, kolikor jih je vložila na dobitnega konja: Chantelle tako le nima izgube.

Deli s prijatelji