KRUTA USODA

Zajčka vrgli v nabiralnik

Objavljeno 24. julij 2014 18.35 | Posodobljeno 24. julij 2014 18.36 | Piše: A. J.

Britanski poštar je rešil prestrašeno žival

Fotografija je simbolična.

Nič hudega slutečega poštarja iz mesta Maltby v Južnem Yorkshiru je skorajda kap, ko je med rutinskim odpiranjem pisemskega nabiralnika naletel na nenavadno pošiljko – ljubkega belega zajčka, ki se je, zaprt v jekleni konzervi brez oken in vrat, tresel od strahu. Šokirani poštni uslužbenec je živalco rešil ter o neobičajnem odkritju pri priči obvestil pristojne in društvo za zaščito živali. Preiskava je pokazala, da so nesrečnega belčka iz čiste objestnosti nesramno ukradli z vrta njegovega lastnika, nato pa, najbrž za šalo, odvrgli v najbližji javni poštni nabiralnik. Žival jo je na srečo odnesla brez poškodb, kar je bil po besedah društva za zaščito živali precejšen čudež – prav lahko bi se med tlačenjem skozi ozko režo nabiralnika ali pa padcem na dno hudo poškodovala!

Ko je zgodba ubogega dolgouhca dosegla javnost, so se na društvo usule ponudbe za posvojitev. Te zdaj ne bodo uslišane, saj je zajčkovim rešiteljem uspelo najti pravega lastnika. Prav ta je pojasnil, da je njegovega ljubljenčka čudaška usoda doletela, medtem ko je prosto tekal po domačem vrtu.

Lastnik je presrečen, da je njegov ljubljenček nepoškodovan, saj je v začetku tega meseca enega njegovih zajčjih sorodnikov iz Durhama doletela zelo tragična usoda – okrutneži so ga mučili in vrgli skozi okno ter vse skupaj posneli in objavili na twitterju.

 

Deli s prijatelji