PREDSTAVA SPAČKOV

Za Marcusa tetoviranje edini smisel življenja

Objavljeno 08. marec 2013 12.21 | Posodobljeno 08. marec 2013 12.21 | Piše: A. P.

Ljubitelj tetoviranja in luknjanja telesa si služi cvenk v cirkusu.

Marcus ima tetoviranje za svoje poslanstvo.

Predstava spačkov Venice Beach Freakshow v Los Angelesu privablja številne radovedneže, ki lahko občudujejo Miniaturno žensko, Velikega moža, ki se dviguje 215 centimetrov visoko, ali pa neverjetno Morgue, ki si s svedrom vrta po nosu. Še posebno priljubljen pa je Marcus Boykin, ki spada med najbolj tetovirane in prebodene ljudi na svetu. Ne preseneča, da se ga je prijel strašljivi vzdevek Bitje.

Za Marcusa je tetoviranje osebna religija, prav vsak dan svoje telo oplemeniti z novo tetovažo. Pravi, da je to njegovo poslanstvo. »Če ne čutim igle na telesu, potem dobim občutek, da sem izgubil smisel življenja. Moje telo ne bo nikoli dokončno tetovirano. To je moja zgodba, še vedno živim, torej ne more biti končana,« je prepričan.

Hči se ga boji

Seveda ima tovrstno življenje tudi slabosti, saj niso vsi navdušeni nad njegovim neobičajnim videzom. »Zaradi moje predanosti se me povprečni ljudje izogibajo, po navadi pograbijo svoje otroke in jih zvlečejo stran. Tudi sam imam hčerko, ki je stara pet let. Njeno ime je Mia, z njo je tudi težko.« Dekličina mama in njegova bivša žena nikoli ni podpirala njegove odločitve, da si tako korenito predrugači telo in spremeni videz. »Poznala me je, ko sem šele začenjal to, ni se mogla sprijazniti z mojo preobrazbo.«

Petletno hčer je srečal le nekajkrat in vsakič se ga je bala. K sreči je njegov dveletni sin, ki ga ima z drugo žensko, povsem sproščen v njegovi bližini. »On se me ne boji, rad me ima,« je zadovoljen Marcus. Treba je priznati, da razumemo drobno Mio, ne nazadnje Marcusa ne bi mogli uvrstiti na seznam ljudi, ki bi jih radi srečali na samotni stezici.

Deli s prijatelji