MISS FITNESA

Za gmoto izklesanih 
mišic gara vsak dan

Objavljeno 06. november 2015 14.38 | Posodobljeno 06. november 2015 14.38 | Piše: E. B.

Tekmovanje za najlepšo bodibilderko danes poteka v Avstraliji.

Svetovno tekmovanje za naslov najlepše v svetu fitnesa, ki v Gold Coastu tam spodaj poteka prav danes, pridobiva vse več veljave, za dobre rezultate pa se zelo zagrizeno ženejo predvsem Avstralke. Maggie Russell, ki ima pri dvajsetih letih šokantno mišičasto postavo, je razkrila svoj garaški delavnik in strog jedilnik, ob katerih navadni smrtniki običajno onemijo.

»Treniram vse dni v tednu, dvakrat na dan. Enkrat z utežmi, drugič pa delam vaje za telesno pripravljenost. V telovadnici sem štiri ure na dan,« je pojasnila Avstralka, ki kljub izjemnim telesnim naporom zaužije le 1100 kalorij na dan. Njeno prehrano sestavljajo zgolj beljakovine in zelenjava, maščob in ogljikovih hidratov se izogiba v velikem loku – razen na dan tekmovanja, ko si privošči riževe kosmiče in lizike. Takrat so na vrsti tudi lepotne priprave: urejanje pričeske in ličenje, obvezna pa je tudi temnejša polt, zato se Maggie prepusti kozmetičarki, ki ji telo natančno poprši s sredstvom za samoporjavitev. Dvakrat, seveda, da je odtenek intenzivnejši. Dvajsetletnica, ki poudarja tudi pomen spanca, sama ga potrebuje najmanj osem ur na noč, se tekmovanja udeležuje že nekaj let, intenzivne priprave pa vsakokrat tudi dokumentira in jih objavlja na instagramu, kjer ji sledi okoli 14.000 oboževalcev.

Tekmovanje The World Beauty, Fitness and Fashion, se hvali tudi s številnimi modnimi dogodki in je v svetu bodibilderjev enakovredno sloviti modni reviji Victoria's Secret.

Deli s prijatelji