MOČ SPLETA

Z milijonom všečkov do psa

Objavljeno 18. januar 2013 12.54 | Posodobljeno 18. januar 2013 12.54 | Piše: U. S.

Američan je hčerkama obljubil kužka, če bosta na facebooku zbirali všečke.

Cordellovi otroci bodo vendarle dobili psa.

Starši, ne podcenjujte moči spleta, da se vam ne bo zgodilo, kar se je Američanu Ryanu Cordellu: oče je hčerama v šali rekel, da lahko dobita kužka, če bosta na facebooku dobili milijon všečkov. Dvanajstletna Cadence in devetletna Emerson sta se takoj lotili dela: v manj kot 24 urah sta jih dobili več kot 1,2 milijona.

In ker je oče mož beseda, Cordellovi, ki živijo zunaj Bostona, zdaj iščejo pasjega mladička. Ryan Cordell je za teve oddajo Good Morning America povedal, da hčeri in trije sinovi že dolgo prosijo za drugega kužka, prejšnji, ki so ga imeli deset let, je avgusta poginil zaradi raka. Deklici sta idejo dobili pri družini Urbano iz Newtona v ameriški zvezni državi Massachusetts, ki je psa dobila, ko so na facebooku zbrali 10.000 všečkov.

Pomagala jim je mama

Njuna mama Evie Cordell je povedala, da sta se Cadence in Emerson z očetom pogovarjali in v šali vprašali, koliko všečkov bi potrebovali, da bi dobili psa. Oče je odvrnil: milijon. Ryan, ki mu ni bilo veliko do drugega psa, je očitno podcenjeval moč družabne mreže: kombinaciji punčk in pasjih mladičkov se je pač nemogoče upreti.

Deklici sta se fotografirali skupaj s tremi brati, vsi so držali plakat, na katerem je pisalo: »Pozdravček, svet. Radi bi kužka! Naš oče pravi, da ga lahko dobimo, če bomo dobili milijon všečkov. Naj vam bo to všeč.« Ob strani še piše: »Prepričan je, da nam ne bo uspelo.« Mama jim je pomagala oblikovati spletno stran in objaviti fotografijo. Potem je šlo kot požar. Punci sta šli okoli osmih zvečer v posteljo, takrat sta že imeli 10.000 všečkov, opolnoči jih je bilo milijon! Evie pravi: »Del moževega dela je tudi družabno omrežje, zato se je prek njegovih prijateljev na facebooku vest o kužku hitro razširila.« Sestrici sta se naslednjega jutra zelo razveselili novice, mama jima jo je sicer hotela povedati že opolnoči, a ju ni mogla zbuditi, oče pa je dejal, da je mlajša hči postala pretirano hlepeča: »Misli, da bi morali za vsak milijon všečkov dobiti enega kužka, to se seveda ne bo zgodilo.«

Psa bodo posvojili

Evie je na profil Dvepunčkiinmladiček na facebooku napisala: »Mama tukaj – ogledujemo si različna zavetišča. Posvojili oziroma reševali bomo, ne kupovali. Nočemo se narobe odločiti, zato nam dajte nekaj časa.« Dodala je, da sta jim najbolj pri srcu labradorec in zlati prinašalec, najraje mladiček ali mlad pes, da bo odraščal z družino, in obljubila, da bodo seveda sproti objavljali fotografije psa.

Deli s prijatelji