PRETIRAVANJE

Vsakodnevna kozmetika za štiri- in dveletno hčerko

Objavljeno 29. julij 2014 11.30 | Posodobljeno 29. julij 2014 11.30 | Piše: Andrej Predin

Mati samohranilka za lepotičenje svojih hčera požene na tisoče evrov. Dekleti uživata v kozmetičnih salonih in oblekah vrhunskih oblikovalcev.

Če bi obiskali dom družine Sophie-May Dixon v britanskem Essexu, bi bili prepričani, da sta se njeni za spoznanje preveč urejeni hčerki pravkar vrnili s počitnic na morju. A temu ni tako, štiriletna Princess Bliss in dveletna Precious Bell sta obiskali salon za lepotičenje in si kožo pobarvali. To se 22-letni mamici ne zdi niti najmanj čudno. Tako kot nekateri peljejo otroke v park na sprehod, ona pač svoji deklici pelje na pršitev za porjavitev, jima namešča umetne nohte, lasne podaljške, ju pelje k pedikuri in kozmetičarki, njune obleke in čeveljci pa so prekriti s kristalčki.

Zgolj v Veliki Britaniji (predvsem ženske) za lepotičenje poženejo več kot 6,3 milijarde evrov na leto. Tako se v omarah komaj nekaj let starih deklic skriva več kot 40 oblek, ki so bile ročno narejene prav zanju in vsaka stane okoli 100 evrov. Imata seveda tudi cunjice priznanih modnih oblikovalcev, kot sta Dolce & Gabbana ali Ralph Lauren, ki za posamezno obleko zaračunajo tudi 500 evrov. »Želim si, da bi bili videti tradicionalno,« je pojasnila Sophie-May. »Niso mi všeč moderne stvari, nikoli ne bosta nosili džinsa, prav tako jima ne bom nikoli kupila običajne konfekcije.«

Zanimivo je, da nihče ne ve, od kod materi samohranilki, ki ima status študenta in nima službe, dovolj denarja za ves ta luksuz. »Zadeva je izjemno preprosta, ni treba biti genij, da to ugotoviš. Preprosto nimam razvad, ne pijem, ne kadim in se ne drogiram. Vedno najprej poravnam položnice, šele nato drugo,« nekoliko neprepričljivo pojasnjuje nečimrna mamica. Očitno je kar precej novcev primaknil oče deklet, s katerim bi se morala lani poročiti, a sta se razšla, ko je bila Preicous stara komaj 13 dni.


 

Deli s prijatelji