PRILJUBLJEN

VIDEO: Zvezdnik ameriškega 
nogometa visok 135 cm

Objavljeno 11. december 2015 19.15 | Posodobljeno 11. december 2015 19.15 | Piše: A. P.
Ključne besede: Adam Reed

Adam je najbolj priljubljeni član srednješolske ekipe.

Nihče ne bi verjel, da je 17-letni Adam Reed zvezdnik ameriškega nogometa, saj je visok komaj 135 centimetrov in tehta 44 kilogramov. A fant igra v srednješolski ekipi in je celo njen najbolj priljubljeni igralec, z njim se oboževalci po vsaki tekmi fotografirajo. Za primerjavo, največji igralec v njegovi ekipi je Tedarrell Slaton, ki je visok 198 centimetrov in tehta 154 kilogramov. A velikost telesa ni vse, saj Adam to pomanjkljivost več kot nadoknadi z odločnostjo in borbenostjo. »Sem nekoliko premajhen. A to me ne zanima, ne bom dovolil, da bi me višina ustavila,« je odločen.

»Nogomet je začel igrati pri petih, vendar takrat ni bilo težav, saj otroci niso igrali tako grobo,« pove njegova mama Lisa. »Od nekdaj je bil močan in hiter, a nisem se zavedala, kako dober je.« Seveda je Adam potreboval nekaj časa, da je trenerja prepričal, da ga je dal v prvo postavo. To mu je uspelo s trdim delom, vedno je naredil malce več, kot so od njega pričakovali. Tudi sicer je njegov talent osupljiv, na igrišču se odlično giba in takoj razume vsako trenerjevo navodilo. »Ne bom lagal, ko sem ga prvič zagledal, sem bil šokiran,« je povedal njegov soigralec Kyshaun Bryan. »Zdaj, ko ga poznam, je zelo kul. Počne vse, kar počnemo mi, in je celo bolj srčen. Njegova velikost ni pomembna, je eden izmed nas.«

Lisa je Adama posvojila, ko je bil star dva dneva, in že kmalu se je izkazalo, da je nekaj narobe z njegovo rastjo. Vodili so ga k različnim zdravnikom in nihče ni mogel ugotoviti, kaj je narobe. »Neuradno in najboljše pojasnilo, ki smo ga dobili, je, da njegovo telo ne ve, kaj početi z rastnim hormonom,« je povedala Lisa, ki se ne slepi, da bi lahko Adam športno kariero nadaljeval tudi na faksu. Najbolj verjetno je, da se bo pridružil trenerski ekipi.

Deli s prijatelji