BREZ RAZLOGA

VIDEO: Zaljubljenca, stara 14 in 15 let, postala starša

Objavljeno 20. april 2017 18.42 | Posodobljeno 20. april 2017 18.42 | Piše: A. T.

Z novorojenko sta pobegnila iz porodnišnice.

Foto: Facebook

SYDNEY – V Avstraliji sta pred kratkim najstnika, Jayden Lavender (14) in Jennifer Morrison (15), postala starša. Vmešala se je socialna služba, ker naj bi bila novopečena starša premlada, da bi lahko skrbela za svojo hčer, poroča news.com.au.

Mlada zaljubljenca sta 12. aprila skupaj s svojo novorojenko pobegnila iz porodnišnice v Sydneyju. Vse tri so po 16 urah iskanja našli žive in zdrave. Vzrok za pobeg je bila grožnja socialne službe, da jima bodo otroka odvzeli.

Mladi par se je pred rojstvom hčerke zaročil. Nekaj dni pred porodom sta najstnika na facebooku objavila fotografijo, kjer sta bila videti zaljubljena in srečna v pričakovanju svojega prvega otroka. Po rojstvu hčerke Ari pa se je oglasila socialna služba, da naj bi bila Jayden in Jennifer premlada za vzgojo otroka. Par je ukrepal po svoje in skupaj s hčerko pobegnil iz porodnišnice, ker so hoteli skupaj praznovati velikonočne praznike. Ko so jih našli žive in zdrave, je otroka odpeljala socialna služba.

Jaydenova mama ni mogla verjeti, kako so lahko kar tako odvzeli sinu hčer. Vse skupaj pa se je dobro končalo, saj so hčer zaradi pritiska medijev najstnikoma vrnili. Mlada starša sta dejala, da se bosta borila do konca, saj bitka s socialno službo še ni povsem dobljena. Oglasila pa se je tudi policija, ki proti najstniškima staršema ne bo uvedla postopka. Kot so na navedli, je bil strah pred izgubo hčerke vzrok za pobeg.

Na spodnji povezavi si oglejte izjave Jennifer Morrison (15) in Jayden Lavender (14) ter njegove mame:

Deli s prijatelji