POSEG

VIDEO: Tumor tehtal 110 kil!

Objavljeno 12. julij 2014 21.55 | Posodobljeno 12. julij 2014 21.55 | Piše: A. P.

V bolnišnici v Pekingu so odstranili 120-centimetrski tumor.

Tumor je zavzemal dve tretjini Yangove teže.

Kitajska je dežela presežkov, to drži kot pribito. Tam se vedno najde kaj daljšega, težjega in večjega. To potrjuje tudi 37-letni Yang Jianbin iz province Shanxi, ki je na svet privekal z neprijaznim lepotnim znamenjem na desnem boku. Pri devetih letih je mali Yang opazil, da je njegovo znamenje začelo rasti, v treh letih je doseglo velikost stisnjene pesti, zato so ga starši odpeljali k zdravniku. S kirurškim posegom so mu nenavadno tvorbo odstranili. Kljub temu je njegovo znamenje spet začelo rasti, tokrat do kolosalnih razsežnosti. Nedavno se je znova odločil odstraniti tvorbo, vendar je moral odpotovati v Peking, saj je njegov tumor skozi leta dosegel rekordnih 110 kilogramov.

Šef kirurgije Chen Minliang je pojasnil, da Yang trpi za nevrofibromastozo, genetsko motnjo, ki vpliva na običajno rast in razvoj tkiv. »Že prej smo imeli opravka s pacienti, ki so trpeli za to boleznijo, vendar je to največji tumor, kar sem jih videl.« Yang je dodal, da je tvorba že pred časom postala tako velika, da je lahko cele dneve le ležal ali sedel. V bolnišnici so mu morali dati dve postelji, da njegov 120-centimetrski tumor, ki je zavzemal dve tretjini njegove telesne teže, ne bi visel čez rob vzmetnice.

Poseg je bil velik izziv, saj je trajal 16 ur, za operacijsko mizo pa se je zamenjalo devet zdravnikov. Dali so mu pet litrov krvi, kar je toliko, kot je ima odrasel človek. K sreči je poseg uspel, možakar uspešno okreva in bo lahko konec meseca odšel domov.

 

Deli s prijatelji