NENAVADEN POKLIC

VIDEO: Straši otroke in služi

Objavljeno 07. november 2015 08.00 | Posodobljeno 07. november 2015 08.00 | Piše: A. P.

Američan po upokojitvi kot klovn otrokom naganja strah v kosti. Gubko je tako prepričljiv, da ima termine zasedene do januarja.

Ženske ga nenehno obletavajo.

Starši se včasih zatečejo k ustrahovanju otrok in jih tako prisilijo, da so bolj ubogljivi. To pogosto počnejo z različnimi vragci in pošastmi, ki da bodo prišle in malčke odnesle, če ne bodo pojedli kosila ali pospravili sobe. Kdo bi si mislil, da je to poklic 65-letnega moškega s Floride v ZDA, ki zamaskiran v klovna po imenu Gubko straši otroke in odrasle. Njegova maska je že sama po sebi strašljiva, saj je videti kot klovn iz grozljivke s črnimi očmi, gubastim obrazom in razkuštranimi redkimi lasmi. Oblečen je v obleko s pikami, na rokah ima črne gumijaste rokavice, v rokavicah pa navadno balone. Staršem v zameno za plačilo obljublja, da bo otroke prestrašil, da bodo pridni kot angelčki.

Za dokaz navaja zgodbo o discipliniranju 12-letnika: »Bal se je klovnov. Pojavil sem se na avtobusni postaji nasproti njegove hiše. Pred prijatelji je začel jokati in zbežal je domov. Čez nekaj dni me je poklicala njegova mama in se mi zahvalila. Če je zdaj poreden, ga vprašajo, ali hoče, da bi se klovn vrnil, in v trenutku se pomiri,« je povedal Gubko. »Ženske me vseskozi kličejo. Tudi mlade, takšne čudne, v črno oblečene, z verigami. Imel sem že dovolj opravka z norimi ženskami, zato sem tudi ločen.« Gubko, ki sicer noče izdati svojega pravega imena, živi na Rhode Islandu in je upokojeni vojni veteran. Zanimanje za njegovo storitev je menda tako veliko, da ima zasedene termine do januarja.

Deli s prijatelji