BEER BULLI

VIDEO: To pa bo poslanstvo! Od razpadajočega hipi kombija do potujoče pivnice

Objavljeno 20. februar 2017 13.00 | Posodobljeno 20. februar 2017 12.47 | Piše: S. U.

Spoznajte novo slovensko kampanjo za množično financiranje, ki združuje nostalgijo s hmeljskimi užitki.

LJUBLJANA – Pred kratkim je na Adrifundu zaživela nova slovenska kampanja za množično financiranje. Strokovnjak za družabna omrežja Matej Špehar se je namreč skupaj z ekipo odločil, da bo razpadajoč Volkswagnov hipi kombi spremenil v potujočo pivnico z imenom Beer Bulli.

»Počival je več kot tri desetletja. Najprej kot šupa za orodje, sredi polja, brez koles, samo na zidakih. Nato ga je vzela reka Rižana, ga potegnila v svojo strugo, kjer ga je narava že skoraj pojedla. Lani poleti smo ga rešili in postavili nazaj na kolesa. Letos poleti ga s skupnimi močmi vračamo nazaj na cesto. S posebno misijo, ki se jo bodo razveselili vsi pivoljubci. Postal bo Beer Bulli, kombi poln piva, ki bo imel na boku pipe hmeljnega veselja,« na svoji spletni strani pišejo snovalci projekta.

Kombi VW T1 ima zelo zanimivo zgodovino. Nekaj časa so ga uporabljali za prevoz zelenjave v Ljubljano. Nato se je spremenil v vrtno lopo, v kateri je lokalni kmet iz Rižane hranil svoje orodje. Verjetno je v tistem času pridobil tudi nekaj lukenj, ki so posledica strelnega orožja. V 90. letih prejšnjega stoletja je reka Rižana poplavila vasico in vozilo potegnila v rečno strugo, od koder so ga lansko leto rešili člani Špeharjeve ekipe.

Potrebujejo 15 tisoč evrov

In komu bo Beer Bulli namenjen? Po besedah snovalcev projekta »vsem, ki bi radi drugačno zabavo za rojstni dan, poslovni dogodek, poročno slavje, kar koli veselega. VW T1 oziroma popularno 'hippie van' je že tako najbolj seksi kombi na svetu, če pa mu ob bok postavimo še šank v obliku surf deske, v njegovo notranjost pa sode piva, ki prek štirih pip skrbijo za nemoten dotok hladnega piva, dobimo glavno zvezdo vsake prave zabave.«

Še to, za restavracijo in predelavo kombija ekipa zbira 15 tisoč evrov, kar je le četrtina celotnega zneska – za ostale tri četrtine bodo poskrbeli z lastnimi investicijami in ob pomoči pokroviteljev.image

Beer Bulli - Adrifund crowdfunding campain from Matej Špehar on Vimeo.

Deli s prijatelji