ZVEZDA PUHANJA

VIDEO: Iz dima e-cigarete ustvari celo meduzo

Objavljeno 14. april 2017 09.00 | Posodobljeno 14. april 2017 09.18 | Piše: A. P.
Ključne besede: Austin Lawrence

Američan je šolo obesil na klin, potem ko je postal spletna zvezda puhanja.

Pred tremi leti se je študent računalništva Austin Lawrence spopadal z zasvojenostjo z računalniškimi igricami in kajenjem. Danes je 21-letnik in New Jerseyja čaščen kot bog puhanja, internetna zvezda z neverjetnim nadzorom nad dimom, ki ga piha iz svoje elektronske oziroma e-cigarete. Mladenič je sposoben ustvariti najrazličnejše podobe in oblike od krogcev do vrtincev in celo trikotnikov. To doseže s puhanjem dima in mahanjem z rokami.

Kako velika zvezda je, priča dejstvo, da je pred časom z njim navezal stik slavni raper Drake in mu celo plačal prevoz do svoje luksuzne vile v Los Angelesu, da bi ga naučil te spretnosti. »Bil sem čisto iz sebe, rekel sem, seveda pridem! Njegova hiša je nora, to sploh ni hiša. Drake je nadarjen, triki so mu dobro šli,« je povedal Austin, ki se je z dimom začel igrati, potem ko je opustil klasično kajenje. Začel se je predajati elektronskim cigaretom in za zabavo razvijati prve trike, kot sta laso in meduze. Naslednji korak je bil, da je začel svoje dimne vragolije snemati in posnetke objavljati na spletu. To mu je odprlo vrata slave, saj si danes njegove posnetke ogleda tudi do 1,4 milijona ljudi.

Z uspehom je upadel njegov interes za šolo, zato je študij obesil na klin in odprl lastno prodajalno električnih cigaret ter dodatne opreme, imenovano New Brunswick's Vertigo Vaporium. Svojo formo ohranja s strogo dnevno rutino, njegov dan se začne s tremi do štirimi urami treninga puhanja dima, šele nato odpre prodajalno. »Zjutraj se zabavam, preizkušam nove stvari. Rad si postavim nemogoče cilje. Ob večerih pa zadevo pilim, dokler ni popolna. Potem posnamem video.« 

Deli s prijatelji