NAVDIHUJOČE

VIDEO: Delfin zaprosil za pomoč potapljača

Objavljeno 23. januar 2013 18.01 | Posodobljeno 23. januar 2013 18.03 | Piše: T. L.

Delfin se je najprej povsem približal potapljaču in mu mirno dovolil, da je začel odstranjevati ribiško vrvico, v katero je bil zapleten.

Reševanje v vrvico prepletene delfinove plavuti.

Nepozabno podvodno srečanje je 11. januarja na Havajih doživel inštruktor potapljanja Keller Laros.  Za pomoč ga je namreč »prosil« delfin, ujet v ribiško vrvico. Se sprašujete, kako je to mogoče? Berite dalje. Skupina potapljačev je pod Larosovim vodenjem uživala v podvodnih lepotah, ko so nenadoma zaslišali jok delfina pliskavke, ki je plaval v njihovi smeri. Način, kako se mu je približal, ni puščal dvoma, da si sesalec želi potapljačeve pomoči.

Laros je kmalu opazil, da se delfin težko giblje, saj je bila njegova prsna plavut zapletena v ribiško vrvico in kavelj, zato je poskušal odstraniti vrvico, vendar je sprva uspešno odstranil le kavelj, vrvica pa je ostala tesno zavita, tako da jo je moral prerezati na dveh koncih. Delfin je mirno pustil potapljaču, da ga je rešil muk, kar dokazuje nekajminutni posnetek, ki je objavljen na svetovnem spletu. Larosu je uspelo odstraniti še nekaj vrvice, ko pa so se delfinu približali še drugi potapljači, je ta odplaval stran in se ni več vrnil.

Deli s prijatelji