REKORDER

V velikem mehurčku naredil 56 manjših

Objavljeno 04. julij 2011 22.44 | Posodobljeno 05. julij 2011 09.30 | Piše: A. P.

Mavrični svet mehurčkov je spremenil v uspešen posel

Mehurčkologi so lovci vetra
Britanec Sam Heath je bil še najstnik, ko ga je očaral prečudoviti svet milnih mehurčkov. Danes 39-letni mojster umetnosti ustvarjanja mehurčkov najrazličnejših oblik in velikosti ima v žepu sedem Guinnessovih rekordov. Leta 2006 mu je uspelo v milni mehurček ujeti 19 ljudi, debelo leto pozneje pa je v londonskem Muzeju znanosti v milni mehurček spravil nepredstavljivih 50 ljudi. Oče dveh otrok drži v rokah tudi svetovni rekord v najdaljši verigi mehurčkov, številu odbijanja mehurčka in je ponosen ustvarjalec največjega zamrznjenega mehurja.

Izmed vseh rekordov je najponosnejši na zadnji dosežek, ko mu je uspelo znotraj večjega mehurčka ustvariti 56 manjših. »Poklic mehurčkologa bi lahko označili tudi za poklic lovca vetra. Postaneš zelo občutljiv za spremembe v smeri pihanja, moraš se pravočasno odzvati, da ti mehurček ne poči,« je prepričan Sam, ki deluje pod umetniškim imenom Samsam Bubbleman.

Leta 2000 je nekoliko svojeglavi možakar ustanovil podjetje Bubblinc in se začel ukvarjati s prodajo mešanic za mehurčke in drugo opremo, ki omogoča, da se tudi sleherniki poskusimo v mavričnem svetu milnice. V njegovem podjetju deluje tudi skupina izšolanih mehurčkologov, ki z zabavno točko potuje po svetu in gostuje na televizijskih oddajah ter prireditvah. Sam se rad pohvali, da so njegove spretnosti občudovali številni slavni ljudje, med drugimi tudi Paul McCartney in Peter Gabriel. Prihodnje leto bo nastopil na olimpijskih igrah, ki jih bo gostila britanska prestolnica, čaka ga tudi nastop pred člani kraljeve družine. O tem ne mara razkrivati podrobnosti. »To je skrivnost, lahko pa povem, da gre za pomemben dogodek!«
Deli s prijatelji