KITAJSKA

V šoli se učijo ujeti bogataše

Objavljeno 19. julij 2011 15.10 | Posodobljeno 19. julij 2011 15.10 | Piše: Mo. S.

Učijo jih tudi, kako prepoznati njegovo osebnost

Kitajci so znani po nenavadnih rečeh, tudi šolah (fotografija je simbolična)
PEKING – Gospodarska kriza terja svoje in v teh časih bi za svojo prihodnost vsak rad dobro poskrbel. Tudi nekatere mlade Kitajke bi rade preostanek svojega življenja preživele kar se da dobro priskrbljene, zato obiskujejo šolo, v kateri se učijo, kako ujeti moškega, ki jih ne bo pustil na cedilu. Če ima veliko pod palcem, pa tudi ne škodi.

Nenavadno šolo z imenom Center za moralno izobrazbo žensk so odprli v Pekingu in od takrat je Kitajsko zajela prava mrzlica. Doslej je znanje v njej poiskalo že 2800 žensk, da je igra poštena, pa jo lahko obiskujejo tudi moški. Tu lahko namreč spoznajo najboljše učenke, ampak le, če si to lahko privoščijo.

Na izobraževanju, ki stane 3000 dolarjev, se učenke učijo pravilnega ličenja, komunikacijskih veščin in tradicionalnega nalivanja čaja. Da se slučajno ne bi zaljubile v nepridiprava in se pri tem opekle, se naučijo tudi to, kako ugotoviti značilnosti njegovega značaja in, kar je še pomembnejše, njegov status v družbi.

Najzanesljivejša pot do uspeha in bogastva je seveda poroka z bogatim moškim, česar mlade Kitajke ne skrivajo, šola pa jim bo v kratkem ponudila še več. Recimo igranje pola, ki ga morajo dekleta iz visoke družbe obvladati.

Deli s prijatelji