SUSPENDIRANA

Učiteljica (38) priznala spolne odnose s 15-letno dijakinjo

Objavljeno 13. avgust 2011 09.15 | Posodobljeno 13. avgust 2011 09.15 | Piše: P. P.

S sodišča je prišla v solzah

Suzanne Harrison je s sodišča prišla objokana
COLCHESTER – Suzanne Harrison (38), svetlolasa učiteljica geografije, je priznala, da je v obdobju sedmih mesecev večkrat zapeljala svojo 15-letno dijakinjo na kriva pota.

Harrisonova je priznala, da je imela, ko je delala na srednji šoli v Colchester v grofiji Essex z učenko dvakrat spolni odnos, pri katerem sta se dotikali, enkrat pa se je v njunem odnosu menda zgodila tudi penetracija – česa in kam, ne navajajo. Prav tako je bila spoznana za krivo za spolni odnos z mladoletno osebo, mlajšo od 16 let v obdobju med 1. decembrom 2005 in 31. julijem 2006.

Sama je dala odpoved

Učiteljica Harrisonova, ki je (bila) samska, je prej poučevala na drugi šoli in je nenehno delala z mladimi med 16. in 19. letom. Potem ko so jo 8. julija aretirali, je bila suspendirana, nato pa je sama dala odpoved, še preden bi se morala 20. julija soočiti s šolsko disciplinsko komisijo.

Njen odvetnik Richard Atchley je v četrtek, 11. avgusta 2011, sodnika prosil, naj njegove klientke ne pošlje v zapor. »To je nenavaden in žalosten primer, je dejal, ne zahteva pa nujno zaporne kazni. Prosil bom za pogojno kazen.«

Sodnik David Googin je rekel, da sicer obstaja nevarnost ponovitve dejanja, zato je Harrisonovo posvaril, da jo bo ob najmanjšem prekršku poslal v zapor. Na nadaljevanje sojenja, ki bo 2. septembra, bo čakala na prostosti, kamor so jo izpustili po plačilu varščine.

Po prihodu s sodišča Harrisonova ni želela dati izjav, objokana se je odpravila v avto svojega odvetnika, ki jo je odpeljal, piše Daily Mail.

Deli s prijatelji