DOMISELNA REŠITEV

Trojčicam lakirata nohtke, da jih ločita

Objavljeno 09. avgust 2014 12.52 | Posodobljeno 10. avgust 2014 12.52 | Piše: A. P.
Ključne besede: trojčice

Ko se družina s štirimi otroki odpravi iz hiše, je to logistična operacija.

Kadar koli se rodijo dvojčki ali trojčki, se starši soočijo s težavo, kako jih ločiti. Karen in Ian Gilbert iz britanskega Pontypoola sta to rešila domiselno in zelo elegantno. Svoje tri hčerke sta preprosto označila z barvnimi laki za nohte. Drobna Ffion ima na nogici barvo fuksije, Maddison mentolovo zeleno, Paige pa nosi vijolično barvo. »Ta zagotovo ni modni dodatek, resnično sem imela težave, da sem jih ločila med seboj. Barvanje z lakom se odlično obnese, zdaj nama je veliko lažje, lakiranje nohtkov je malone postalo najina dnevna rutina tako kot hranjenje, kopanje in menjavanje pleničk. S pomočjo laka natančno veva, katera je na vrsti,« je pojasnila 33-letna mamica.

Minuli konec tedna so deklice praznovale prvi rojstni dan, starši pravijo, da je bilo leto zelo pestro in polno zabave, saj sta morala prav vse narediti trikrat. To pa ni vse, vsak teden porabita več kot 120 pleničk in 84 steklenic umetnega mleka. K sreči so trojčice dobile vlogo v priljubljeni televizijski seriji Casualty in televizijski drami Stella. Zaradi tega jim vsaj ni treba skrbeti za finance. Deklice igrajo istega dojenčka, menjavajo jih med posameznimi prizori in tako se izognejo pogosti težavi snemanja z enim otrokom, saj se ta lahko hitro utrudi ali postane naveličan. »Še preden so dopolnile eno leto, so postale televizijske zvezde. Vse so zelo ljubke, prinesle so nama toliko veselja – trikratno.«

Deklice so bile spočete po naravni poti, verjetnost za trojčke je ena proti 160.000, rodile pa so se dva meseca prezgodaj s carskim rezom. »Če želim z njimi iz hiše, je to prava vojaška operacija. Ne moremo se kar odločiti in iti ven. To moramo vedeti vsaj 24 ur prej, vsakič, ko zapustimo hišo. Takrat je videti, kot da pakiramo za počitnice. Imamo tri vozičke, zato smo morali kupiti večji avtomobil.« V njihovi lokalni samopostrežni so naročili nakupovalni voziček s tremi sedeži, da lahko z otroki opravi nakupe. Da je gneča še večja, je v družini tudi štiriletna deklica Faye, ki očetu in mami pomaga tako, da sestricam barva nohte.

Deli s prijatelji