DOBRODELNOST

Šestletnica lase podarila otrokom, ki se borijo z rakom

Objavljeno 29. julij 2014 16.47 | Posodobljeno 29. julij 2014 16.48 | Piše: B. P.

Deklica je po ogledu oddaje o otrocih, ki se borijo z rakom, očeta prosila, naj jo prvič v življenju pelje k frizerju.

Mnoge deklice sanjarijo, da bi bile princeske ali pa da bi bile tako vsaj videti. Šestletnica, ki jo je mati narava obdarila s svetlimi kodri, pa je sanjarila, da bi vrstnicam, ki bolehajo za rakom, omogočila, da bi se počutile kot princeske.

Dekletce iz Anglije je imelo lase, ki so segali vse do pasu, saj jih vseh šest let njenega življenja nihče ni strigel. »Vedno si je želela lase, kot jih je imela Zlatolaska iz pravljice,« je povedal njen oče, ki jo je pred dnevi prvič peljal k frizerju.

Deklica se je odločila, da ga obišče po tem, ko je po televiziji gledala oddajo o otrocih, ki se borijo z rakom. Presenečena je ugotovila, da ti otroci nimajo las, in sprejela neverjetno odločitev – da bo lase postrigla in jih darovala organizaciji, ki izdeluje lasulje za mlade bolnike.

Prav tako se je odločila, da bo začela zbirati denar za eno od tamkajšnjih organizacij, ki pomaga otrokom, obolelim za rakom, z očetom, ki je bil nad njenimi odločitvami globoko ganjen, pa sta ustanovila tudi svojo dobrodelno organizacijo z enakim namenom.

»Prišla je k meni in rekla: 'Očka, bi imel kaj proti, če si postrižem lase in jih dam otrokom z rakom?',« je lokalnim medijem povedal njen oče in priznal, da se je ob predlogu razjokal.

Deli s prijatelji