V INDIJI

Serijski tat: kar 120 televizorjev je nakradel po hotelih

Objavljeno 29. november 2017 18.59 | Posodobljeno 29. november 2017 19.00 | Piše: STA, M. U.

Uslužbenci hotelov niso sumili, da je kriminalec, saj se je zelo lepo vedel.

LCD-televizor (fotografija je simbolična)

NEW DELHI – Indijska policija je v začetku meseca pridržala moškega, ki je v štirih mesecih iz hotelov ukradel 120 televizijskih sprejemnikov, so danes sporočile lokalne oblasti. Prostost so mu odvzeli, ko je poskušal prodati enega od ukradenih televizorjev, lastnik trgovine pa je o tem obvestil policijo.

Osumljeni tat Vasudev Nanaiah je rezerviral sobe v cenejših hotelih, s seboj vzel večjo torbo in vanjo skril televizor, ki ga je ukradel. Zjutraj je preprosto odšel iz sobe. Če je imel s seboj premajhno torbo, je odšel v trgovino v bližini hotela in kupil večjo, domneva policija.

Uslužbenci hotelov niso posumili, da je Nanaiah tat, saj se je zelo lepo vedel. Med drugim je del stroškov nastanitve poravnaval vnaprej, uslužbencem pa dejal, da bo ostal več dni, vendar je običajno odšel že pred napovedanim odhodom, so pojasnili na policiji v Bangaloreju.

Policija je še sporočila, da so pri njem našli okoli 20 ukradenih televizorjev, vsega skupaj pa naj bi jih v preteklih štirih mesecih odtujil 120.

Deli s prijatelji