ZLATOLASKE

Russlove ponosne na kilometre svojih las

Objavljeno 27. februar 2013 13.26 | Posodobljeno 27. februar 2013 13.27 | Piše: A. P.

V družini Russel imajo neskončno dolge lase, ki jim posvečajo veliko pozornosti.

Sušenje ji vzame približno eno uro.

Družina Russel iz okolice Chicaga še kako dokazuje, da kri ni voda. Dekleta so obdarjena z neskončno dolgimi sijočimi lasmi, na kar je 53-letna mama Terelynn Russel neskončno ponosna. Kaj ne bi bila, saj so njeni daljši od 183 centimetrov, kar pomeni, da presegajo njeno telesno višino, zato je videti kot čisto prava Zlatolaska. Njene tri hčerke so očitno podedovale gene za močne lase, saj se tudi njihovi že skoraj vlečejo po tleh. »Biti moraš potrpežljiv, če želiš živeti v naši hiši, polni las,« je priznala Terelynn in pogled ji je pobegnil na moža, ki je sedel za mizo.

Vse, kar je krajše od pasu, ne šteje kot dolgi lasje

Seveda morajo v gospodinjstvu, kjer je las na metre, kaj metre, na kilometre, veljati določena pravila, sicer bi se odpadle gmote začele ovijati okoli gležnjev. Zato je Terelynn svoje hčerke naučila, da druga drugi češejo in negujejo lase. Pomembno se ji zdi, da tudi sin to vidi, ker bo tako bolje razumel ženske. Najpomembnejša stvar, vsaj ko gre za dolge lase, je varnost. Zaradi tega je pri Russlovih najstrožje prepovedano, da se nosijo spuščeni v kuhinji, še posebno v bližini štedilnika. Terelynn je priznala, da je nekoč po nesreči stopila na lase najstarejše hčerke, ko se je odpravila previt otroka. Potem so tukaj tudi neizogibna pravila glede higiene. Ta, mimogrede, ni prav poceni, saj porabijo neverjetne količine šampona in še več balzama. Terelynn svoje skoraj dva metra dolge lase po umivanju razprostre, nato pa jih približno eno uro suši s sušilnikom. »Denar, ki ga privarčujem, ker ne obiskujem frizerjev, verjetno porabim za sponke in balzam.«

Spomin na krajše lase, sega daleč nazaj

V dolgih letih je s hčerkami donirala nekaj las v dobrodelne namene, vendar si nikoli ne odstrižejo več kot pet centimetrov. »Moj najstarejši spomin, ko sem imela krajše lase, sega daleč nazaj. Stara sem bila štiri leta in začela hoditi v vrtec. Že takrat sem jih imela do pasu. Zame je danes vse, kar je višje od pasu, že kratko,« se je pošalila Terelynn.

Deli s prijatelji