PREFINJEN OKUS

Psička pojedla uhane z diamantoma

Objavljeno 26. avgust 2011 19.00 | Posodobljeno 26. avgust 2011 19.00 | Piše: F. S.

Zakonca in draguljarja iz Albanyja v ZDA sta pogrešila uhančka z diamantoma

Samo da se je vse dobro končalo, je rekla draguljarka Ann Roberts

ALBANY – Ko so v zlatarni zakoncev Ann in Chucka Robertsa v Albanyju v ameriški zvezni državi Georgia prejšnjo soboto tik pred večernim zaprtjem pogrešili par 10.000 dolarjev vrednih uhančkov z vdelanima dimantoma, je Chuck z ženo še enkrat pregledal vse vitrine, se spustil na kolena in pogledal pod prodajne pulte. Ko je že hotel obvestiti policijo, je vprašal ženo, ali bi bila pogrešana uhana sposobna požreti njuna živahna psička Honey Bun (Medena žemljica), ki jima v draguljarni vselej dela družbo.

Ne kliči policije, ampak veterinarja

»Morda nama jih je res skrila prav ona,« je resno zaskrbljenemu možu odvrnila Ann in takoj poklicala najboljšega veterinarja v mestu ter ga vprašala, ali lahko kot živo srebro živahno psičko pripelje na pregled takoj po zaprtju draguljarne. Chuck je po ženinem odhodu k veterinarju o dragocenem izginotju le obvestil policijo in začel še pred njihovim prihodom pregledovati posnetke v prostoru nameščenih varnostnih kamer, a na njih ni opazil nič takega, kar bi lahko pojasnilo izginotje nakita.

Med pogovorom s policistoma ga je skrbi odrešil ženin telefonski klic iz veterinarske ordinacije. »Uhana smo našli, res sta v želodcu najine psičke,« je možu povedala Ann in skrivnostni primer je bil rešen. Policista sta se kajpada malo nasmejala, zakonca pa sta vzela Honey Bun pod drobnogled in čakala, da prideta pogrešana uhančka na plan po naravni poti. Potrpeti sta morala do nedelje popoldan. Štirinožka, ki jo sicer njune redne stranke že dobro poznajo, od ponedeljka v zlatarni ne more več početi vsega, kar se ji zahoče, še najmanj pa tekati in skakati po pultih in vitrinah z dragocenim nakitom.

Prefinjen okus psičke

Za mestni dnevnik Albany Herald, ki je o iskanju pogrešanih uhanov objavil celostransko reportažo, sta Anne in Chuck Roberts povedala, da ima njuna psička očitno izbran okus.

Deli s prijatelji