SREČNIK

Preživel strel puščice v obraz

Objavljeno 30. junij 2011 16.24 | Posodobljeno 01. julij 2011 10.46 | Piše: Mi. S.

V čudni nesreči se je sprožil samostrel in mu iz enega metra v glavo pognal puščico

Sreča v nesreči – kljub grozljivemu prizoru je z mladeničem vse v redu.
STEVENAGE – Lewis Tavernier (17), ponosni lastnik samostrela, je obiskal svojega prijatelja, ki je želel videti to zanimivo orožje. Postavil ga je na mizo, prijatelja pa sta se usedla in se pogovarjala. Nenadoma se je samostrel sprožil in v obraz mladega fanta izstrelil puščico, ki je sedel le slab meter stran.

Puščico mu je zarinilo skorajda 10 centimetrov globoko v desno ličnico. Takoj so ga odpeljali na urgenco, kjer je rentgenski posnetek razkril samo zlomljeno ličnico, saj je puščica čudežno zgrešila vse pomembne živce in arterije, ki so le nekaj milimetrov stran.

Pozabil premakniti varnostno stikalo

Lewis, ki je sicer zgleden dijak, pravi, da mu ni jasno, zakaj se je samostrel sprožil. Povejmo mu, da je po vsej verjetnosti pozabil vklopiti varnostno stikalo, ki preprečuje nenadzorovane sprožitve samostrela.

Neverjetna sreča je tudi, da je puščica obstala v mišici, saj če bi predrla obraz malo nižje, ne bi mogel več govoriti, strela malo višje pa ne bi preživel.

Puščico so uspešno odstranili, vendar bo okrevanje še dolgo: vsaj pol leta bo treba za zacelitev kosti in mišic, pa čeprav ima Lewis na obrazu le majhno brazgotino, poroča Daily Mail.

Deli s prijatelji