NEPRIJAVLJENO OROŽJE

Policiji predal meč vesoljcev

Objavljeno 30. november 2017 12.54 | Posodobljeno 30. november 2017 12.54 | Piše: A. P.

V Angliji je potekalo dvotedensko zbiranje neprijavljenega orožja. Med stotinami kosov so bili tudi skrajno neobičajni primerki.

Podrobnosti o novi trilogiji so skrite, kar spravlja privržence Vojne zvezd ob pamet.

Policija na Kanalskih otokih je v sklopu akcije amnestije za vse, ki bi izročili svoje neprijavljeno orožje, prejela več nenavadnih kosov. Pojavil se je tudi klingonski bat'leth iz nadaljevanke in filmske franšize Zvezdne steze. Gre za 1,5 metra dolgo orožje, ki ga sestavljajo štiri rezila, na sredini pa je bodalo. Po zgodbi Zvezdnih stez, ki so se prvič pojavile na malih zaslonih leta 1966, je meč izdelal Kahless Nepozabljivi na rojstnem planetu Klingonov, imenovanem Kronos. No, očitno je bil en tak meč tudi na Kanalskem otoku Guernsey.

Gre za 1,5 metra dolgo orožje, ki ga sestavljajo štiri rezila, na sredini pa je bodalo.

To pa ni bil edini nenavadni kos orožja, ki so ga med akcijo zbrali policisti, čeprav je bil edini, ki ne izvira z našega planeta. Prevzeli so tudi puško, ki je videti kot palica za hojo, potem bojni lok pa zračno pištolo iz leta 1924 in nemško pištolo iz prve svetovne vojne. V dva tedna trajajočem zbiranju so zasegli na stotine kosov po vsej Angliji.

»Veseli smo, da so nam izročili toliko orožja, med njim so tudi noži, meči, bodala, plinske pištole in samostrel,« je povedal inšpektor Phil Breban. »Akcije izvajamo za javno varnost. Prav vsak kos bomo uničili, tiste, ki bi lahko imeli zgodovinsko vrednost, pa bomo izročili muzeju. Zbrano pregledamo, preverjamo serijske številke in jih primerjamo z državno bazo podatkov, ali je morda med njimi kos, s katerim je bil zagrešen zločin.« 
  

Deli s prijatelji