ROMANTIK

Pes je prehodil 10 km do ljubice

Objavljeno 02. december 2015 10.56 | Posodobljeno 02. december 2015 10.56 | Piše: U. S.

Ko so svojega hišnega ljubljenčka pogrešili, so njegovi lastniki takoj začeli iskalno akcijo, skoraj so že obupali, da ga bodo še kdaj videli, ko so jih poklicali prijatelji iz Casole.

Toto ni mogel pozabiti poletne romance. Foto: salernonotizie.it

Prava ljubezen ne pozna razdalje in lahko premaga vse, pravijo. In prav to je naredil Toto: prehodil je dve provinci v italijanski deželi Kampanji, da je prišel do svoje ljubezni.

Toto živi v Scafatiju (provinca Salerno), Lilly iz Casole (pokrajina Neapelj) pa je spoznal poleti, med počitnicami, ko so se spoprijateljili njuni lastniki. Toto in Lilly sta psa, jazbečarja. Bila je ljubezen na prvi pogled, pravijo lastniki, takoj ko sta se zagledala, sta postala nerazdružljiva. Toto je celo nekaj časa preživel pri Lilly v Neaplju, a ko so ponj prišli lastniki in ga odpeljali domov, je bil povsem obupan, brez volje do življenja. »Njegove oči so bile žalostne, nič več ni mogel videti svoje ljubezni,« poročajo italijanski mediji. Takrat je jazbečar, ki ga je že povsem prevzela potrtost, sklenil temu narediti konec. Odpravil se je na 10 kilometrov dolgo pot in se uspešno izogibal nevarnemu prometu. Ko so svojega hišnega ljubljenčka pogrešili, so njegovi lastniki takoj začeli iskalno akcijo, skoraj so že obupali, da ga bodo še kdaj videli, ko so jih poklicali prijatelji iz Casole.

Jazbečarja, ki je bil nekoč izključno lovski pes, namenjen je bil za lov na jazbece, lisice in zajce, je nedvomno vodil njegov izjemni voh, pa tudi izjemna ljubezen do Lilly, seveda. No, Totu je uspelo izvohati njen dom, in ko je prišel do njene hiše, je z laježem opozoril nase. Konec je srečen: Toto je bil kmalu spet doma, njegovim lastnikom je odleglo, da je živ in zdrav, so pa prosili Lillyjine lastnike, ali bi se lahko psa večkrat videla – da bi lahko živela svojo ljubezensko zgodbo. 

Deli s prijatelji