NEVERJETEN

Ob rojstvu je tehtal skoraj 6 kilogramov

Objavljeno 18. december 2017 12.04 | Posodobljeno 18. december 2017 12.04 | Piše: A. J.

Britanski novorojenček Brodey Young podira rekorde. Na tri ure popije 70 ml mleka, 50 več od povprečja.

Komaj je prijokal na svet, že podira rekorde: Brodey Young, ki se je prejšnji torek rodil v Grimsbyju v Veliki Britaniji, se je rodil težak kar 5,436 kg, velik pa 63 centimetrov. V porodnišnici, posvečeni princesi Diani, kjer je ugledal luč sveta, je to najtežji dojenček v zadnjih desetih letih. Zdravniki in babice so bile ob malčkovi teži zaprepadeni, začudena pa je bila tudi njegova mama Sheralyn Wilcock. »Ko je prišel na svet, sem občutila lahkotnost, razlika v pritisku je bila očitna,« pravi Brodeyjeva mama. »Vedela sem, da bo velik otrok, vendar pa ne veš, kako velik je v resnici, dokler ga ne vidiš in vzameš v naročje. Res neverjetno.«

Wilcockova je povedala, da med nosečnostjo ni bilo posebnosti, po katerih bi bilo mogoče soditi, da bo Brodey kaj drugačen od drugih novorojenčkov. »Nosečnost je bila ko iz priročnika,« je dejala mama treh otrok in dodala, da je dva poroda velikih dojenčkov že dala skozi, saj sta bila tudi njena druga dva otroka, Bailey Hemsley in Payton Young, ob rojstvu precej velika. Danes 18-letni Bailey je tehtal skoraj pet kilogramov, Payton pa štiri.

Ker je Brodey tako velik, potrebuje več hrane kot drugi novorojenčki. Vsake tri ure popije 70 mililitrov mleka, kar je v primerjavi z običajnimi dojenčki ogromno – povprečen novorojenček na tri ure popije od 20 do 40 mililitrov mleka.

»Med nosečnostjo sem pridobivala le težo dojenčka, kar je precej neobičajno. Trebuh je bil ogromen in vsakokrat, ko sem odšla po nakupih, so me ljudje ustavljali in govorili: 'O moj Bog, poglejte to!' Vedela sva, da bo velik, ko sva videla posnetke. Nekatere meritve, ki so jih naredili, so bile izstopale,« se spominja Sheralyn.

V zvezi bolnišnic severnega Lincolnshira in Goola so potrdili, da je novorojenček iz Grimseyja najtežji otrok, rojen v zadnjih desetih letih. Prejšnji rekord je se je zgodil leta 2014, ko se je rodil otrok težek dobrih pet kilogramov in pol. Brodyjevi starši se z novorojenčkovo težo ne obremenjujejo, veseli so, da je otrok zdrav in da se je rodil v božičnem času.

Deli s prijatelji