MISTERIJ

Nezemljan je zgorel blizu Novega mesta

Objavljeno 27. julij 2011 20.58 | Posodobljeno 28. julij 2011 09.00 | Piše: B. C.

Razkrita je skrivnost padca vesoljske ladje leta 1966 na Otočec in obdukcije Nezemljana

Tito je menil, da bo najbolje uničiti dokumente o padcu vesoljske ladje na Otočec pri Novem mestu

OTOČEC – Naj so najbolj tajni politični arhivi eks Jugoslavije zakopani še tako globoko pod zemljo, ne ostanejo večna skrivnost. Kolegi iz srbskega Kurirja so se dokopali do naravnost šokantnih podatkov in fotografij, ki pričajo o tem, da zgodbe o padcih vesoljskih ladij in mrtvih Nezemljanih ne spadajo le v svet Hollywooda in ameriške domišljije, ampak so se Dosjeji X dogajali tudi zelo blizu naših krajev oziroma kar pri nas.

Padel na kmetijo

Čeprav je njihov vir iz srbske vojaške varnostne agencije VBA zatrdil, da v arhivih od leta 1946 ni niti črke o padcih NLP na območju nekdanje Jugoslavije, so objavili fotografije, ki jih je na svetovni splet poslal nečak enega od zdravnikov, ki so doživeli bližnje srečanje z bitji od tam daleč.

Ta nečak menda še vedno živi v Sloveniji, nedaleč od meje z Italijo, in trdi, da je njegov stric, narednik v Jugoslovanski armadi, kirurg dr. Andrej Zobol, sodeloval pri obdukciji nezemeljskega bitja.

Odkrili napol zoglenelo bitje

Zgodilo se je leta 1966, leteči objekt v obliki diska se je zrušil na kmetijo na Otočcu pri Novem mestu in zagorel, v ruševinah pa so odkrili napol zoglenelo bitje, ki ni niti najmanj spominjalo na človeško.

Ker je bila noč, so elitni pripadniki vojske razbitine in truplo hitro pospravili, domačinom pa zabičali, naj o vsem skupaj za vselej molčijo, saj je bila nesreča posledica strogo zaupnega testiranja vohunskega letala jugoslovanske vojske. Ljudje so verjeli, niti sanjalo se jim ni, kaj je v resnici padlo z neba.

Nezemljanovo truplo so z rešilcem v največji tajnosti odpeljali na beograjsko vojaško kliniko, tja zbobnali nekaj najpomembnejših jugoslovanskih znanstvenikov, tudi dr. Zobola.

Obdukcijo opravil Slovenec

Skupaj z vojaškima patologoma Nikolo Julićem in Zoranom Frederićem je Slovenec opravil obdukcijo vesoljčkovega trupla. Za tajne arhive so vse skupaj fotografirali, fotografije pa prikazujejo Zobola in njegova kolega v belih haljah, kako s skalpeli in škarjami šarijo po drobovju.

Poleg peščice vojaških specialcev in vodstva klinike so za dogodek pri Otočcu izvedeli le Josip Broz - Tito, ki si je bitje tudi ogledal, in nekaj njegovih najbližjih sodelavcev, poroča Kurir. Nič čudnega, sklepajo srbski kolegi, da v arhivih o tem dogodku ni niti črke, saj je tedanja vojaška protiobveščevalna služba pozneje uničila vse dokumente, Jugoslaviji kot nevtralni državi pa je skrivnost uspelo obvarovati celo pred tajnimi službami ZDA in ZSSR.

Najbolj nenavadno pri vsem skupaj sicer je, da pišemo leto 2011 in da zaukazani molk ne velja več, toda dogodka iz leta 1966 se ne spomnijo niti najstarejši prebivalci dolenjske vasice.

 

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Je vse skupaj le prevara Italijanov?

Deli s prijatelji