BIZARNE SMRTI

Najbolj neumne smrti vseh časov: če bi preživeli, bi jih bilo sram

Objavljeno 23. marec 2017 17.44 | Posodobljeno 23. marec 2017 17.45 | Piše: Pe. J.

Darwin bi bil ponosen.

Pred dvema letoma smo bili enako že(l)jni piva kot Avstralci, Venezuelci in Finci, za kake Tanzanijce, Šrilančane ali Indijce, ki jim uspe zvrniti vsega dve veliki pivi v vsem letu, smo supermani.

To so najneumnejše in hkrati najbizarnejše smrti vseh časov. Če bi pokojni preživeli, bi jih bilo sram, poroča Telegraf.

1. Smrt v poplavi piva

Pivska poplava sredi Londona? To je resnična zgodba. Poplava piva v središču mesta je povzročila osem smrti. Za nekatere je bila poplava božji dar, tisti, ki dogodka niso preživeli, pa se s tem verjetno ne bi strinjali. Osem ljudi se je zadušilo v pivu, ki se je razlilo iz ogromnega soda.

image
a:1:{s:11:"description";s:27:"Fotografija je simbolična.";}

2. Umreti od smeha

Ste že slišali, da bi kdo tako močno smejal, da je umrl? To se je res zgodilo. 200 let pred našim štetjem naj bi se neki grški filozof tako močno smejal oslu, ki je jedel fige, da je od smeha umrl. Seveda ne smemo pozabiti, da je bil filozof rahlo vinjen, tako da bi o vzroku smrti lahko še nekoliko filozofirali.

3. Popil je napoj nesmrtnosti

Nihče v zgodovini ni vložil več truda, da bi prevaral smrt, kot kitajski car Kin Ši Huan. Vse življenje je verjel, da obstaja napoj nesmrtnosti in da ga lahko reši za vedno. Prepotoval je celo cesarstvo in iskal ta čarobni napoj, vendar ga to ni rešilo smrti. Na koncu je bila njegova smrt povsem običajna, a so jo za nekaj časa celo prikrili, da so pripravili strategijo razvoja cesarstva.

4. Zadušitev z brado

Obstajajo ljudje, ki so ponosni na svoje obrazne dlake, in na drugi strani taki, ki so preveč ponosni nanje. Tako je Hans Steinengera zaradi prevelikega ponosa tragično končal svoje življenje, saj ga je njegova 14 metrov dolga kosmata lepotica pognala v prezgodnjo smrt. Kaj se je zgodilo? Človek je bežal iz goreče hiše, ko se je spotaknil ob lastno brado, padel in si zlomil vrat.

5. Smrt z Nintendom Wii

To pa je ena izmed modernejših smrti. Zgodilo se je leta 2006, ko je neka Američanka tekmovala v nagradni igri za novo konzolo. Zmagal je tisti, ki je popil največ vode. Američanki je to uspelo, vendar je s pitjem pretiravala, saj je umrla zaradi utopitve.

image
a:1:{s:11:"description";s:86:"trokovnjaki javnega zdravja opozarjajo, da poplave lahko povzročijo onesnaženje vode";}

Deli s prijatelji