V ZRAKU

Na letalu pozabil kačo

Objavljeno 23. marec 2017 08.39 | Posodobljeno 23. marec 2017 08.39 | Piše: U. S.
Ključne besede: Kača letalo

Kljub plazilcu na krovu so na Aljaski pristali točno.

Fotografija je simbolična.

Včasih se zgodi, da potniki tudi na letalih kaj pozabijo, knjigo, očala, torbo, kačo... Ja, kačo. To, na seznamu je bila označena kot hišna ljubljenka, je nekdo pozabil, našli pa so jo med naslednjim poletom proti Anchorageu na Aljaski.

Potniki niti niso vedeli, da je na letalu slepi potnik, za to so izvedeli šele po pilotovem obvestilu: »Na krovu imamo kačo, a ne vemo, kje je.« No, da je pozabil kačo, je uslužbence na letališču obvestil moški, ki se je tega zavedel šele, ko se je izkrcal v Aniaku, prav tako na Aljaski. Letališkim uslužbencem je povedal, da je njegov hišni ljubljenček najverjetneje na letalu, ki se je vrnilo v Anchorage.

Svetlo rumena kača k sreči ni bila strupena, prvi jo je opazil fant, ki je plezal po sedežu. Bilo je v zadnjem delu letala, kača je spala, delno je bila pokrita s taborniško vrečo. Niti po obvestilu pilota niti potem, ko so kačo našli, med potniki ni bilo čutiti panike, je povedala fantova mama Anna McConnaughy. Prišel je pilot, je povedala McConnaughyjeva, in se pogovarjal s stevardeso, kako bi plazilca ujeli. »Pilot je rekel, da bo držal vrečo, stevardesa pa naj zgrabi kačo. Pravi kavalir,« je dejala McConnaughyjeva. No, žival, ki se ni upirala in je bila videti, kot da bi rada le spala, je še dejala potnica, je v vreči počakala do konca 90-minutnega poleta v predalčku za ročno prtljago, letalo pa zaradi slepega potnika in lova nanj ni imelo zamude: na letališču v Anchorageu je pristalo točno.

Katere vrste kača je bila, predstavnik družbe Ravn Alaska William Walsh ni povedal, je pa pristavil, da je potnik kršil politiko in pravila letalske družbe, ker je na krov letala prinesel kačo, a o tem ni povedal uslužbencem. Ali bi ga zaradi tega lahko čakala obtožba ali kazen, ni znano.

Deli s prijatelji