NENAVADNO

Milo, ki diši po denarju

Objavljeno 06. december 2015 12.13 | Posodobljeno 06. december 2015 12.15 | Piše: A. P.

Posebno milo naj bi izboljšalo učinkovitost ruske davkarije. Guverner ponujal tudi brezplačni premog za tiste, ki hujšajo.

Obstaja več vrst mila, ena ima vonj po hrustljavih rubljih. Vir: youtube

Treba je priznati, da si je guverner okrožja Kemerovo v središču Rusije izmislil zanimiv načrt, kako izboljšati pobiranje davkov, dacarje je opremil z milom za roke, ki ima vonj po bankovcih. Po njegovem prepričanju bodo uslužbenci davkarije posledično toliko vzljubili vonj po denarju, da bodo začeli bolje opravljati svoj poklic, se pravi bodo učinkovitejši. Aman Tulejev pa nenavadnega načrta ne bi mogel izpeljati, če ne bi leta 1998 umetniku iz Avstrije kot prvemu človeku uspelo ujeti vonja denarja in ga uporabiti v dišavah. Leta 2011 je japonska študija pokazala, da postanejo uslužbenci bolj učinkoviti, če so ves dan izpostavljeni vonju po denarju.

»Obstajajo različne vrste mila, ena ima vonj po hrustljavih rubljih,« je razkril Tulejev, ki je pred časom sodržavljanom ponudil tudi nenavadno kupčijo: oblast jim bo podarila premog, če bodo začeli izgubljati telesno težo. S tem je poskušal izboljšati njihovo zdravstveno stanje.

Deli s prijatelji