GROZIL

Lovil je pajka, priklical policijo

Objavljeno 01. december 2015 11.36 | Posodobljeno 01. december 2015 11.37 | Piše: U. S.

Moški je sredi noči kričal: Ubil te bom, s tabo je konec! Sosedje so strah pred pajki zamenjali za družinsko nasilje.

Ni se spravil nad ženo, ampak nad pajka. Foto: shutterstock

SYDNEY – Ko so stanovalci soseske v Sydneyju v Avstraliji zaslišali moškega kričati »Ubil te bom, s tabo je konec!«, nato histerične ženske krike, za piko na i pa še premikanje pohištva, so se zbali najhujšega. Več jih je poklicalo policijo, na klice o družinskem nasilju so se odzvali številni policisti, ki so se odpeljali pred stanovanje v severnem predmestju Wollstonecraft. Toda ni bilo to, kar so pričakovali.

Na vrata stanovanja so potrkali ob dveh zjutraj, odprl je zadihan moški, ves zaripel v obraz. Policisti so ga vprašali, kje je njegova žena ali punca, pa jim je odvrnil, da živi sam. Potem so mu povedali, da so sosedje slišali ženske krike, mož pa: »Ne vem, o čem govorite, živim sam.« Nato je policist rekel: »Dajte no, slišali so vas, ko ste kričali, da jo boste ubili, potem pa ste še premetavali pohištvo.«

In spet moški: »Bil je pajek.«

Policist: »Prosim?«

Moški: »Pajek, zares velik.« Policist: »In ženska, ki je kričala?«

Moški: »To sem bil jaz. Se opravičujem, ampak zares sovražim pajke.«

Potem so se policisti sprostili, stvar jih je začela zabavati. Ugotovili so, da je hrup prav zares povzročal le moški, ko je po stanovanju z insekticidom lovil pajka. »Po dolgem premoru, smehu in preiskanem stanovanju, v katerem ni bilo ranjenih, z izjemo pajka, smo se odpeljali,« so sporočili policisti.

Pajkov se bojijo tudi drugod po svetu, tako je septembra moški, ki trepeta zaradi njih, skoraj vrgel v zrak bencinsko črpalko. Med točenjem goriva je namreč v bližini rezervoarja zagledal pajka in ga poskušal pregnati z vžigalnikom. Mesec pozneje se je v težavah znašel pomočnik tožilca iz Zahodne Virginije, ki je izvlekel pištolo in hotel postreliti pajke, s katerimi so za noč čarovnic okrasili njegovo pisarno.

Deli s prijatelji