POT POD NOGE

Ljubezen dokazal z nogami

Objavljeno 14. julij 2011 22.54 | Posodobljeno 15. julij 2011 10.40 | Piše: A. P.

Potovanje bo predvidoma trajalo šest tednov

Postal je prava zvezda
Najverjetneje si enojajčna dvojčka iz škotske zasedbe Proclaimers nikoli nista mislila, da se bo našel čudak, ki bo udejanjil besedilo njune skladbe 500 milj. Pa se je! Nedavno je 29-letni Liu Peiwen iz kitajske province Henan zasnubil svoje dekle. Romantik je vedel, da je izbranka velika ljubiteljica omenjene skupine, zato je v ozadju predvajal skladbo 500 milj. V šali je 23-letna Ling Hsueh pihnila, da se bo z njim poročila le, če bo v resnici prehodil 1000 milj. »Refren pravi, prehodil bi 500 milj in še 500 več, da bi bil moški, ki prehodi 1000 milj, da se sesede pred tvojimi vrati,« je povedala Ling.

Vse za večno zakonsko srečo

Še preden je lahko svojemu partnerju povedala, da se je šalila, je že kupil nahrbtnik in se podal na maratonski pohod. »Razdalja od tod do njenega rojstnega mesta v provinci Guangdong je 1600 kilometrov, kar je natanko 1000 milj. Ko bom prišel do cilja, upam, da me bo pričakala in jo bom lahko znova prosil za roko – upam, da bo privolila,« je pojasnil Liu, ki že pridno zbira kilometre do večne sreče. Medtem se Ling kar ne more načuditi njegovi odločnosti. Nedavno je v nekem intervjuju povedala: »On je popoln norec. Z njim bi se poročila v vsakem primeru, le šalila sem se, ko sem mu rekla, da bo moral prehoditi 1000 milj. Bil je že na poti, ko sem ugotovila, kaj namerava narediti.«

Bojda rad hodi

Potovanje bo predvidoma trajalo šest tednov. »Zelo rad hodim, že od nekdaj sem si želel ogledati deželo,« je pojasnil Liu. Upamo lahko le, da mu bo po pohodu ostalo dovolj moči za medene tedne. 
Deli s prijatelji