NEOKUSNO

Katere so najbolj neprimerne igrače

Objavljeno 10. februar 2013 13.05 | Posodobljeno 09. februar 2013 22.19 | Piše: A. P.

Nekatere igrače niso le neprimerne za otroke, temveč presegajo zdrav razum in mejo okusnega.

Fotografija je simbolična.

Sodobni starši si dajejo vse preveč dela z vzgojo otrok. Skrbno nadzorujejo vsebine, ki so jim malčki izpostavljeni na malih zaslonih v knjigah in družbi. Zanje poskušajo ustvariti okolje, ki bi spodbujalo njihovo ustvarjalnost in domišljijo, zato lahko z gotovostjo trdimo, da bi se od hudega onesvestili, če bi v rokah svojega malčka zagledali eno izmed naslednjih igračk, ki jih je mogoče kupiti.

Bog s puško

Po spletu že lep čas kroži zbirka fotografij igrač, ki so se v velikem loku izognile vsakršni ustreznosti. Še več, njihova neokusnost je že prešla na polje komičnosti. Ne nazadnje se drugače kot s smehom sploh ne moremo odzvati na figurico vsemogočnega boga, ki je opremljen s kalašnikovko, da lažje uveljavlja svojo voljo. Potem je tukaj svetleči prst vesoljčka E. T., ki je sposoben zdraviti in obujati mrtve v življenje. V osnovi je zamisel dobra, le pri uresničitvi se je nekoliko zalomilo. Poglejte fotografijo in se prepričajte sami.

Morda je celo skrb vzbujajoče, da je na Kitajskem nekdo podprl zamisel in izdelal pupo, ki jo lahko otroci brijejo. Očitno so Kitajčki bistveno spretnejši z britvico kot njihovi zahodnjaški vrstniki. Kaj pravite, bi svojemu naraščaju za rojstni dan podarili pištolo za igranje ruske rulete? Komentar seveda ni potreben.

V naboru neprimernih igrač je tudi deklica, ki pleše ob drogu. Imenitna pupa se čisto sama vrti okoli droga in se obenj drgne, ko se spušča dol in vleče gor. Ko se lastnica slačipunce na baterije naveliča, pa lahko z bratcem poseže po otroškem stroju za tetoviranje, da malce potrenira, preden bo spoznala prave igle in motorista.

Deli s prijatelji