IDEJA

Kar naročijo drugi, za 25 € vtetovira nase

Objavljeno 19. julij 2011 00.38 | Posodobljeno 19. julij 2011 00.38 | Piše: A. P.

Anglež Rob čisto po svoje zbira denar za lokalni hospic

Na hrbtu bo Robu kmalu zmanjkalo prostora

Treba je priznati, da je Anglež Rob Hansel skrajno domiseln možakar, povrhu pa ima še veliko srce, kar je res hvalevredna kombinacija. V domačem mestu Waterlooville v angleški grofiji Hampshire, je prava znamenitost, še posebno veliko pogledov pritegne poleti na lokalnem kopališču. Vendar ljudje vanj ne strmijo zaradi silnih mišic, ki bi v moških izzvale zavist, ženskam pa šibile kolena. Prav tako se ne more postaviti s strumno poravnanimi in slepeče belimi zobmi. Robova posebnost je močno potetovirano telo.

Spraševal se je, kako pomagati

Vprašali se boste, kaj je tako posebnega na tetoviranih telesih, to navsezadnje sploh ni več posebno redko. Robove tetovaže so nekaj posebnega, ker si jih ni za vekomaj vtisnil pod kožo zaradi zadovoljitve lastnega estetskega čuta, temveč iz dobrodelnih namenov. Pred časom je razmišljal, kako bi lahko pomagal lokalni dobrodelni organizaciji hospic. Skozi glavo mu je šinila vrsta zamisli, nato pa je našel pravo!

Interne šale na Robovem telesu

Začelo se je s prijatelji in znanci. Povedal jim je, da si bo za minimalni znesek 25 evrov dal na svoje telo vtetovirati njihovo ime ali kakšno krajšo frazo. Prijatelji so bili sprva nekoliko zadržani, nato so njegovo ponudbo v šali sprejeli. Kmalu se je vsul plaz interesentov in Robova koža se je čedalje bolj polnila z najrazličnejšimi čečkarijami in besedami, ki zanj nimajo posebnega pomena. To dobrodušneža sploh ne moti, pomembno je le, da s tetoviranjem pomaga. »Na mojem telesu je zapisanih veliko internih šal. Čez leta jih bo zelo zabavno spet prebrati,« je prepričan širokosrčni Rob.

Seveda obstajajo tudi številni nevoščljivci, ki Robovo metodo zbiranja sredstev označujejo za dejanje motenega človeka. Morda so njegove poteze v resnici na meji zdravega razuma, vendar nikomur ne škodujejo. Prej nasprotno, dobrodelna organizacija lahko pomaga ljudem v stiski, Rob pa je deležen svojih pet minut slave.

Deli s prijatelji